Τρίχρωμο γιατί έχει μπισκότο, κρέμα καραμέλας και κρέμα σοκολάτας.
Γρήγορο, εύκολο, τέλειο! Με νιφάδες σοκολάτας και κερασάκια κοκτέιλ.
Για το τρίχρωμο γλυκό θα χρειαστείτε:
- 1 φακελάκι (190 γρ.) τριμμένο μπισκότο (biscuit crumbs)
- 100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση καραμέλα (62 γρ.)
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα (62 γρ.)
- 1 λίτρο και 50 ml γάλα
- νιφάδες κουβερτούρας για το γαρνίρισμα ή τρούφα σοκολάτας
- πουράκια (γκοφρέτες viennoise με κρέμα φουντουκιού και κακάο) και κερασάκια κοκτέιλ προαιρετικά
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη μαργαρίνη, ανακατεύετε με το τριμμένο μπισκότο και μοιράζετε σε 6 ποτήρια (από 3 κουταλιές περίπου). Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού ή να αφαιρέσετε τη μισή μαργαρίνη και να προσθέσετε 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, να προσθέσετε επίσης ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
- Στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντας ελαφρά με ένα κουταλάκι.
- Ετοιμάζετε την κρέμα με γεύση καραμέλα: Χτυπάτε το περιεχόμενο του φακέλου με 350 ml γάλα (1 3/4 φλυτζανιού = 1 1/2κούπας σχεδόν) και μοιράζετε στα ποτήρια, πάνω από τη βάση του μπισκότου.
- Ετοιμάζετε τις κρέμες με γεύση σοκολάτα: Χτυπάτε το περιεχόμενο των φακέλων με 700 ml γάλα και μοιράζετε στα ποτήρια, πάνω από την κρέμα καραμέλα.
- Γαρνίρετε λίγο πριν το σερβίρισμα ή αφού κρυώσουν καλά οι κρέμες.
Πηγή: me-nu.gr
Διαφήμιση