Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και μανταρίνι

Σίγουρα έχετε δει πολλές συνταγές για τρουφάκια με σοκολάτα. Αυτή η συνταγή όμως πρόκειται νασας εκπλήξει. Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και μανταρίνι, ένας συνδυασμός γευστικά ακαταμάχητος!

Για τα τουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι θα χρειαστείτε

  • 80 γρ. ‏βούτυρο
  • 3 κ.σ. ‏κρέμα γάλακτος
  • ‏ξύσμα από 2-3 μανταρίνια Χίου
  • ‏Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • 250 γρ. ‏λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. ‏λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  2. Ανακατεύετε καλά και αφήνουμε στο πλάι.
  3. Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνετε τη σοκολάτα. Αυτό είναι προτιμότερο να το κάνετε σε μπεν μαρί και σε πολύ χαμηλή φωτιά. Το νερό στο μπεν μαρί πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει και το σκεύος στο οποίο έχετε τη σοκολάτα θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλότερα από την επιφάνεια του νερού. Γενικά η λευκή σοκολάτα κόβει ΠΟΛΥ εύκολα και θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση. Οπότε, παίρνετε το χρόνο σας και σιγά σιγά λιώνετε τη σοκολάτα.
  4. Όταν είναι έτοιμη, ρίχνετε μέσα το μείγμα με το μανταρίνι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μείγμα πρέπει να είναι σε παρόμοια θερμοκρασία με τη σοκολάτα. Ούτε πολύ πιο ζεστό ούτε πολύ πιο κρύο.
  5. Ανακατεύετε πάντα με ξύλινη κουτάλα ή με μαρίζ σιλικόνης.
  6. Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα και το βάζετε για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
  7. Με ένα κουτάλι κάνετε μπαλάκια από το μείγμα διαμέτρου 1,5-2 εκ. και τα πετάτε σε ένα ταψάκι που το έχετε στρώσει με άχνη ζάχαρη.
  8. Αφού κάνετε τα μπαλάκια πασπαλίζετε με λίγη άχνη τα χέρια σας, κουνάτε και το ταψάκι ώστε να καλυφθεί το κάθε μπαλάκι με άχνη και αφού τα πάρετε στο χέρι σας ένα-ένα, τους δίνετε πιο όμορφο σχήμα.
  9. Τα βάζετε σε ένα πιάτο που έχετε έξτρα άχνη και τα κυλάτε για να πάει παντού. Αλλιώς μπορείτε να τα επικαλύψετε με επιπλέον λευκή σοκολάτα για να γίνουν πιο ιδιαίτερα.
  10. Διατηρούνται στο ψυγείο για 10 μέρες και στην κατάψυξη για 2 μήνες.

Συμβουλή: Μην χρησιμοποιήσετε άλλο μανταρίνι… το άρωμα του χιώτικου μανταρινιού είναι απίστευτο. Δώστε προσοχή στις οδηγίες για το λιώσιμο της λευκής σοκολάτας.

τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι

Συνταγή για τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend