Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα πτι-μπερ
Μια εξαιρετικά εύκολη και πολύ γευστική συνταγή για τρουφάκια με ζαχαρούχο. Χρησιμοποιούμε ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα πτι-μπερ και το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο!
Όλες μας οι συνταγές για τρούφες εδώ.
Και φυσικά, αν σας αρέσει το ζαχαρούχο γάλα αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε: Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα με 4 υλικά και χωρίς ψήσιμο!
Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα πτι-μπερ
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τα τρουφάκια με ζαχαρούχο θα χρειαστείτε
- 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- λίγα φουντούκια (μία χούφτα) ή αμύγδαλα
- 1 κουτάκι ζαχαρούχο (τετρακόσια γραμμάρια,το κανονικό μέγεθος)
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. λικέρ γκράντ μαρνιέ (ή όποιο άλλο προτιμάτε)
- Τρούφα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα μπισκότα πτι μπερ.
Βάζετε στην φωτιά ένα κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο και το βούτυρο.
Προσθέτετε σιγά σιγά το κακάο και το λικέρ και παράλληλα ανακατεύετε συνεχόμενα για δέκα λεπτά μέχρι να πείξει το μείγμα.
Το αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για ένα πεντάλεπτο ή περισσότερο, αν χρειαστεί.
Όταν σταθεροποιηθεί, προσθέτετε τα μπισκότα και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα.
Πλάθετε μπαλάκια και τα ρολάρετε στην τρούφα.
Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.
Πηγή: cookpad.com