Αν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα – καραμέλα τότε αυτά τα τρουφάκια είναι για εσάς! Μια εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει όποιον τα δοκιμάζει.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρόλι με βαρύ πάτο ρίχνετε τη ζάχαρη και τη μαγειρεύετε, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει χρώμα καραμέλας.
- Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε ζωηρά (θα φουσκώσει αρχικά) και ξαναβάζετε το κατσαρόλι στη φωτιά συνεχίζοντας το ζωηρό, γρήγορο ανακάτεμα για 1-2 λ ή μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Το κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τη σοκολάτα και τα αφήνετε να “σταθούν” για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
- Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου και μόλις κρυώσει, χωρίς να πήξει, προσθέτετε και τη ψιλο-θρυμματισμένη σοκολάτα (προαιρετικά) και ανακατεύετε να ενσωματωθεί ισομερώς. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα για να μπορέστε να το πλάσετε σε μπαλάκια.
- Σε ένα πιάτο ρίχνετε τη σκόνη κακάο και σε δεύτερο πιάτο τη τριμμένη σοκολάτα επιλογής σας. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε μείγμα και με λαδωμένα (με μαλακό βούτυρο ή σπορέλαιο) χέρια το πλάθετε σε μπαλάκια μεγέθους 3 εκ.
- “Ρολάρετε” τα μπαλάκια ή στο πιάτο με τη σκόνη κακάο ή στο πιάτο με τη τριμμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά απ” όλες τις πλευρές, τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα βάζετε στο ψυγείο για 1/2 τουλάχιστον ώρα πριν το σερβίρισμα.
Μπορείτε να δείτε και την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας
Πηγή: sintayes.gr
Διαφήμιση