Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τρουφάκια σοκολάτας με καραμέλα

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα – καραμέλα τότε αυτά τα τρουφάκια είναι για εσάς! Μια εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει όποιον τα δοκιμάζει.

Για τα τρουφάκια σοκολάτας με καραμέλα θα χρειαστείτε

  • 150 γρ. ‏ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 120 ml ‏κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 200 γρ. ‏γλυκόπικρη μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κ.σ. ‏ψιλο-θρυμματισμένη στο μούλτι σοκολάτα (προαιρετικά, για τραγανή γεύση)
  • ‏σκόνη κακάο ή τριμμένη σοκολάτα επιλογής σας για επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρόλι με βαρύ πάτο ρίχνετε τη ζάχαρη και τη μαγειρεύετε, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει χρώμα καραμέλας.
  2. Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε ζωηρά (θα φουσκώσει αρχικά) και ξαναβάζετε το κατσαρόλι στη φωτιά συνεχίζοντας το ζωηρό, γρήγορο ανακάτεμα για 1-2 λ ή μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  3. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τη σοκολάτα και τα αφήνετε να “σταθούν” για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  4. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου και μόλις κρυώσει, χωρίς να πήξει, προσθέτετε και τη ψιλο-θρυμματισμένη σοκολάτα (προαιρετικά) και ανακατεύετε να ενσωματωθεί ισομερώς. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα για να μπορέστε να το πλάσετε σε μπαλάκια.
  5. Σε ένα πιάτο ρίχνετε τη σκόνη κακάο και σε δεύτερο πιάτο τη τριμμένη σοκολάτα επιλογής σας. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε μείγμα και με λαδωμένα (με μαλακό βούτυρο ή σπορέλαιο) χέρια το πλάθετε σε μπαλάκια μεγέθους 3 εκ.
  6. “Ρολάρετε” τα μπαλάκια ή στο πιάτο με τη σκόνη κακάο ή στο πιάτο με τη τριμμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά απ” όλες τις πλευρές, τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα βάζετε στο ψυγείο για 1/2 τουλάχιστον ώρα πριν το σερβίρισμα.

Μπορείτε να δείτε και την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

τρουφάκια σοκολάτας καραμέλα

Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας

Πηγή: sintayes.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend