Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι

Υπέροχη συνταγή για τρουφάκια με σοκολάτα και πορτοκάλι από τον αγαπημένο μας Στέλιο Παρλιάρο!

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
  • 275 γρ. ‏κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ. ‏Cointreau
  • 1 ‏πορτοκάλι, το ξύσμα του

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏κουβερτούρα 50%-55% κακάο
  • 200 γρ. ‏κακάο

Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζετε τα 500 γρ. κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Την αδειάζετε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία πλαστική κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα λιώσει. Αν δεν λιώσει όλη, βάζετε το μείγμα πάνω σε μπεν μαρί. Τέλος, προσθέτετε το Cointreau.
  2. Αφήνετε το μείγμα κατά μέρος για αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί τόσο που να πλάθεται. Πλάθετε μικρά μπαλάκια. και τα αφήνετε πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά, εκτός ψυγείου, αλλά σε δροσερό δωμάτιο. Έπειτα λιώνετε τα 300 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα, την αποσύρετε και την ανακατεύετε συνεχώς για πολύ ώρα, μέχρι να χλιαρύνει και να φαίνεται πιο γυαλιστερή.
  3. Βουτάτε ένα-ένα τα μπαλάκια στη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθούν καλά και μετά τα ρίχνετε μέσα στο κακάο που έχετε βάλει σε ένα ταψάκι. Μόλις αρχίσει να παγώνει η σοκολάτα της επικάλυψης, κουνάτε δεξιά-αριστερά το ταψάκι ώστε το κακάο να καλύψει τα τρουφάκια. Μαζεύετε τα τρουφάκια, τινάζοντάς τα από το κακάο. Τα διατηρείτε για 15 ημέρες σε κλειστό δοχείο και σε δροσερό μέρος.

troufakia-sokolatas-portokali

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend