Τρούφες αλατισμένης καραμέλας
Φτιάξτε τις τρούφες αλατισμένης καραμέλας και εντυπωσιάστε τους φίλους σας!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε το στην άκρη.
- Τοποθετήστε την άχνη ζάχαρη σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε την μέχρι η άχνη να αρχίσει να καραμελώνει.
- Όταν η ζάχαρη έχει διαλυθεί πλήρως και έχει πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα, ρίξτε της την μισή κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη καστανή ζάχαρη.
- Ανακατέψτε απαλά και μετά από λίγο ρίξτε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
- Σιγά σιγά το μείγμα σας θα αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
- Όταν γίνει απαλό, ρίξτε του το βούτυρο και το αλάτι και ανακατέψτε ξανά απαλά για να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύστε τη ζεστή καραμέλα στη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά και απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει τόσο ώστε να μπορείτε να φτιάξετε τα μπαλάκια (τρούφες).
- Για να φτιάξετε τις τρούφες, πρέπει να έχετε έτοιμο ένα μικρό μπολ γεμάτο με το κακάο και ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Πάρτε γεμάτες κουταλιές του γλυκού από τη ganache που είχατε αφήσει να κρυώσει και σχηματίστε μπαλάκια.
- Ύστερα κυλήστε τα στο κακάο και βάλτε τα στο ταψί με το αντικολλητικό.
- Αφήστε τα να παγώσουν μέχρι να είναι πλήρως έτοιμα!
Πηγή: foodmaniacs.gr
Mε έμπνευση και φωτογραφία από: goodfood.uktv.co.uk
Διαφήμιση