Τρούφες με ινδοκάρυδο, ρούμι και σοκολάτα
Μοιράστε απλόχερα αγάπη αυτά τα Χριστούγεννα και αυτές τις απίστευτα εύκολες και λαχταριστές τρούφες με ινδοκάρυδο και ρούμι.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι. Κατόπιν βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το ζαχαρούχο, το ρούμι και 1 φλιτζ. ινδοκάρυδο. Αναμείξτε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
- Πάρτε κουταλιές της σούπας και σχηματίστε μπαλίτσες από το παγωμένο σας μείγμα. Αφού έχετε βάλει το υπόλοιπο ινδοκάρυδο σε ένα μπολ, βουτήξτε τις μισές τρούφες στο μπολ ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της τρούφας από καρύδα.
- Για τις άλλες μισές τρούφες: Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων (σε μέτρια ένταση για 1-2 λεπτά) ή σε μπεν μαρί. Όταν είναι έτοιμη, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πιάστε κάθε τρούφα (από τις υπόλοιπες μισές που είχατε αφήσει) και βουτήξτε τη στη λιωμένη σοκολάτα. Ύστερα τοποθετήστε τη σε ένα ταψάκι που έχετε απλώσει λαδόκολλα. Όταν τελειώσετε με όλες τις τρούφες τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για 20-25 λεπτά μέχρι να παγώσει η επικάλυψη σοκολάτας.
Συνταγή για τρούφες με ινδοκάρυδο
Με έμπνευση από: bestrecipes.com.au