Μια απίστευτη σοκολατένια απόλαυση, χωρίς γλουτένη. Το κέικ αυτό είναι πανεύκολο στο να το φτιάξετε και αρκετά γευστικό. Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμαρίγου.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ.
- Στρώνετε λαδόκολλα στη βάση.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
- Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάτε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτετε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα. Ανακατεύετε.
- Σε καθαρό μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαλακή μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Σταδιακά, κι ενώ συνεχίζετε το χτύπημα με μίξερ χειρός, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε δύο κουταλιές μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας και με κουτάλι και κοφτές κινήσεις αραιώνετε το μείγμα.
- Τέλος, ρίχνετε όλη την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα και κοσκινίζετε με το κακάο. Με κουτάλι αναδιπλώνετε το μείγμα, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Όσο λιγότερο δουλεύετε το μείγμα, τόσο πιο αφράτο θα είναι το αποτέλεσμα.
- Ψήνετε στη μεσαία σχάρα για περίπου 35′ μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνετε να κρυώσει τελείως το κέικ, γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι ρευστή.
- Σερβίρετε με παγωτό ή απλά αχνίζουμε.
Πηγή: argiro.gr