Τσιπς πατάτας με αρωματικά βότανα και παρμεζάνα!
Αντί να πάρετε τα κλασικά πατατάκια με το πολλά συντηρητικά φτιάξτε αυτά τα τσιπς και σίγουρα δε θα το μετανιώσετε !
Θα μυρίζουν υπέροχα , θα ναι φουρνιστά και πάνω απ’όλα χωρίς συντηρητικά !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C.
- Ξεπλύνετε τις πατάτες και στεγνώστε τις με μια πετσέτα.
- Κόψτε τις πατάτες σε φέτες (Προσπαθήστε να έχουν όλα τα τσιπς ενιαίο πάχος 1-1,5εκ. περίπου).
- Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ύστερα προσθέστε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε τα καλά έτσι ώστε οι πατάτες να ”καλυφθούν” πλήρως από το μείγμα και από τις δύο τους πλευρές.
- Απλώστε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα (Προσπαθήστε να έχουν ένα μικρό κενό μεταξύ τους οι πατάτες και να μην είναι η μία πάνω στην άλλη έτσι ώστε να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο).
- Τοποθετήστε τις στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε τις και περίπου 20 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμες βγάλτε τις, ρίξτε τη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω όπως είναι ζεστές (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περίσσότερο από τη 1 κουταλιά της σούπας που έχουμε στα συστατικά) και απολαύστε τις!
Πηγή: foodmaniacs ,
Με πληροφορίες και έμπνευση από: carolynnsrecipebox