Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Υπέροχη συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα που θα συνοδεύσει γλυκά τις στιγμές χαλάρωσής σας!

Δες όλες μας τις πασχαλινές συνταγές εδώ.

Συνταγή τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

    • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες 10 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 55 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για τη συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα θα χρειαστείτε

      • 2 κύβοι των 25 γρ. ‏νωπή μαγιά
      • 1,5 φλ. ‏νερό
      • 2 κ.σ. ‏ζάχαρη
      • 1 συσκευασία (397 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
      • 100 γρ. ‏αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
      • 1 κ.γ. ‏αλάτι
      • 6 ‏αβγά
      • 1 κιλό ‏αλεύρι γ.ο.χ.

      Εκτέλεση

      1

      Διαλύετε τη μαγιά σε μεγάλο μπολ με το νερό και 1 κ.σ. ζάχαρη.

      2

      Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά.

      3

      Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και αναμειγνύετε με το μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του φτερού.

      4

      Προσθέτετε  5 αυγά, ένα τη φορά, και ανακατεύετε μετά από κάθε προσθήκη. Αλλάζετε το εξάρτημα του φτερού με τον γάντζο και κατεβάζετε στην πιο χαμηλή ταχύτητα.

      5

      Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν η ζύμη μαζευτεί σε μια μπάλα γύρω από τον γάντζο, σταματάτε το χτύπημα.

      6

      Καλύπτετε τον κάδο του μίξερ με μεμβράνη και αφήνετε κοντά σε θερμό σώμα για να φουσκώσει το τσουρέκι για περίπου 1 ώρα.

      7

      Κατόπιν αλευρώνετε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνετε για 6-7 λεπτά το τσουρέκι.

      8

      Χωρίζετε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα ίσα μέρη. Τα ρολάρετε ώστε να γίνουν ομοιόμορφα και τα πλέκετε σε κοτσίδα.

      9

      Μπήγετε την ένωση της κοτσίδας κάτω από το τσουρέκι. Βάζετε τα τσουρέκια σε βουτυρωμένες λαμαρίνες ή στρωμένες με λαδόκολλα.

      10

      Φροντίζετε να αφήσετε κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ξανά.

      11

      Τα σκεπάζετε με πετσέτες για να μην ξεραθούν και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο κοντά σε ζεστό σημείο, για περίπου 45 λεπτά.

      12

      Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 C, στον αέρα. Όταν φουσκώσουν, χτυπάτε σε μπολ ένα αυγό με λίγο νερό και 1 κ.σ. ζάχαρη και αλείφετε την επιφάνειά τους.

      13

      Τα αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για άλλα 15 λεπτά γιατί με το αυγό συρρικνώνονται ελαφρώς. Όταν είναι έτοιμα, τα ψήνετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.  Αν ροδίσουν πιο γρήγορα, καλύπτετε τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο.

      Διαφήμιση

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend