Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Η ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με 4 υλικά

Παραδοσιακή συνταγή για ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, πανεύκολη στην εκτέλεση που θα σας χορτάσει! Σίγουρα πρέπει να τη δοκιμάσετε..!

Η ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με 4 υλικά

ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
  • Μερίδες10

    Για την ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο θα χρειαστείτε

    • 500 γρ ‏φέτα ή γιδοτύρι τριμμένο με τα δάχτυλα
    • 120 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
    • 1 κιλό ‏αλεύρι
    • 500 ml ‏γάλα

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο.

    2

    Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

    3

    Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά.

    4

    Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

    Διαφήμιση

    τυρόπιτα χωρίς φύλλοΠηγή: icookgreek.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend