Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Η ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με 4 υλικά

Παραδοσιακή συνταγή για ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, πανεύκολη στην εκτέλεση που θα σας χορτάσει! Σίγουρα πρέπει να τη δοκιμάσετε..!

Η ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με 4 υλικά

    • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για την ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο θα χρειαστείτε

      • 500 γρ ‏φέτα ή γιδοτύρι τριμμένο με τα δάχτυλα
      • 120 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
      • 1 κιλό ‏αλεύρι
      • 500 ml ‏γάλα

      Εκτέλεση

      1

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο.

      2

      Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

      3

      Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά.

      4

      Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

      Διαφήμιση

      τυρόπιτα χωρίς φύλλοΠηγή: icookgreek.com

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend