Η τυρόπιτα με μανιτάρια είναι λαχταριστή και έχει ένα twist!
Αντί για σκέτο τυρί έχει και μανιτάρια τα οποία δένουν αρμονικά και δίνουν μια υπέροχη γεύση στον ουρανίσκο !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Αφήνετε εκτός ψυγείου τα φύλλα για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.
- Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
- Τρίβετε τα τυριά και τα ρίχνετε σε μεγάλο μπολ. Σπάτε σε άλλο σκεύος τα αβγά και τα χτυπάτε μαζί με το γάλα. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τα τυριά, προσθέτετε τα λαχανικά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε.
- Απλώνετε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί, αλειμμένο καλά με λίγο ελαιόλαδο. Από πάνω ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο, αλειμμένο επίσης με λάδι.
- Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε για 45- 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
Πηγή: pilsburry.gr
Διαφήμιση