Σας έχουμε μια πολύ ωραία συνταγή για να απολαύσετε ζεστά σπιτικά τυροπιτάκια ολικής αλέσεως!
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε το βούτυρο και το γιαούρτι καλά.
- Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και λίγο λίγο το νερό χλιαρό.
- Ζυμώνετε απαλά.
- Νερό βάζετε τόσο όσο να γίνει μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ την φέτα με το ανθότυρο ,το πιπέρι και τα αυγά.
- Χωρίζετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια ανάλογα το μέγεθος που θέλοετε να έχουν τα τυροπιτάκια σας.
- Ανοίγετε με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα, βάζετε λίγη γέμιση μέσα και κλείνετε καλά και προσεχτικά σαν κεφτεδάκι.
- Απλώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί κι αραδιάζετε τα τυροπιτάκια σας.
- Τα αλείφετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά).
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά ανάλογα βέβαια και το μέγεθος που έχουν.
Πηγή: chefoulis.gr