Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Τυροπιτάκια ολικής αλέσεως

Σας έχουμε μια πολύ ωραία συνταγή για να απολαύσετε ζεστά σπιτικά τυροπιτάκια ολικής αλέσεως!

Πάμε να δούμε τη συνταγή:

Για την ζύμη

  • 500 γραμμάρια ‏Αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 250 γραμμάρια ‏Γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏Αλάτι
  • 200 γραμμάρια ‏Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι περίπου ‏Νερό (χλιαρό)
  • 250 γραμμάρια (σε θερμοκρασία δωματίου) ‏Φυτικό βούτυρο

Για την γέμιση

  • 200 γραμμάρια ‏Τυρί φέτα (θρυμματισμένη)
  • 300 γραμμάρια ‏Ανθότυρο
  • 2 ‏Αβγά
  • ‏Πιπέρι
  • ‏Σουσάμι δίχρωμο (Προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε το βούτυρο και το γιαούρτι καλά.
  2. Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και λίγο λίγο το νερό χλιαρό.
  3. Ζυμώνετε απαλά.
  4. Νερό βάζετε τόσο όσο να γίνει μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  5. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  6. Ανακατεύετε σε ένα μπολ την φέτα με το ανθότυρο ,το πιπέρι και τα αυγά.
  7. Χωρίζετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια ανάλογα το μέγεθος που θέλοετε να έχουν τα τυροπιτάκια σας.
  8. Ανοίγετε με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα, βάζετε λίγη γέμιση μέσα και κλείνετε καλά και προσεχτικά σαν κεφτεδάκι.
  9. Απλώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί κι αραδιάζετε τα τυροπιτάκια σας.
  10. Τα αλείφετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά).
  11. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά ανάλογα βέβαια και το μέγεθος που έχουν.

turopitakia-olikis-aleseos

Πηγή: chefoulis.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend