Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια

Τι καλύτερο από το να ξεκινήσει ο νέος χρόνος με αυτή τη συνταγή για τέλεια βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα και φουντούκια καραμελωμένα. Αν θέλετε μια αφράτη και συνάμα απλή βασιλόπιτα αυτή είναι η συνταγή σας!

Βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια

βασιλόπιτα γεμιστή σοκολάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 40 Λεπτά
  • Μερίδες10-12

    Για τη βασιλόπιτα γεμιστή θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη βασιλόπιτα

    • 250 γρ. ‏βούτυρο
    • 250 γρ. ‏ζάχαρη
    • 4-5 ‏αυγά
    • 2/3 φλιτζ. ‏γάλα
    • 1 ‏βανίλια
    • 500 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ποσότητα τέτοια ώστε να μπορείτε να πλάσετε τις «μπάλες»)
    • Λίγο ‏Flora soft με βούτυρο και αλεύρι (για τη φόρμα)

    Υλικά για τη γέμιση

    • 80-100 γρ. ‏κακάο (κοσκινισμένο)
    • 150 γρ. ‏κουβερτούρα (τριμμένη)
    • 100 γρ. ‏αμύγδαλα (σε σκόνη)

    Υλικά για τα καραμελωμένα φουντούκια

    • 100-120 γρ. ‏φουντούκια (ξεφλουδισμένα & ανάλατα)
    • 1 κ.σ. ‏βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
    • 80 γρ. ‏ζάχαρη

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ο C και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 28 εκ.

    2

    Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να «αφρατέψει» το μείγμα. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύετε, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Κατεβάζετε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και αρχίζετε να ρίχνετε στο μπολ το αλεύρι. Ανακατεύετε, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά.

    3

    Χωρίζετε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Στο ένα από αυτά ρίχνετε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το 1/3 του μίγματος στη φόρμα, ρίχνετε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, από πάνω απλώνετε το μείγμα της γέμισης και τέλος σκεπάζετε με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος.

    4

    Βάζετε το κέικ στον φούρνο και το ψήνετε για 55-60 λεπτά περίπου. Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο περιμένετε 5-10 λεπτά να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε σχάρα. Το αφήνετε να κρυώσει καλά, πριν το μεταφέρετε σε πιατέλα.

    Για τα καραμελωμένα φουντούκια

    5

    Λιώνετε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνοντας τα φουντούκια με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φουντούκια. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και απλώνετε τα φουντούκια πάνω από το κέικ σας. Τα αφήνετε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.

    Διαφήμιση

    βασιλόπιτα τσουρέκι

    Πηγή: flora.com.gr

    3/5 - (3 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend