Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Cheesecake Βατόμουρο Συνταγή

Η συνταγή για cheesecake βατόμουρο είναι πολύ απλή και εύκολη για όλους! Αυτό το κρεμώδες, απολαυστικό cheesecake βατόμουρο σερβίρεται με μία τέλεια σάλτσα βατόμουρο για να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο που θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστο! Η γέμιση είναι απαλή και λίγο ξινή, αλλά όχι υπερβολικά γλυκιά.

Δες όλες μας τις συνταγές με γλυκά εδώ.

Cheesecake Βατόμουρο Συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 35 Λεπτά
  • Μερίδες10

    Για το cheesecake θα χρειαστείτε

    Υλικά για το cheesecake

    • 4 κομμάτια (226 γραμμάρια) μαλακό τυρί κρέμα
    • 1 φλιτζάνι (200g.) κρυσταλλική ζάχαρη
    • 3 μεγάλα αυγά
    • ¼ φλιτζάνι (55g.) γιαούρτι, κατά προτίμηση πλήρες σε λιπαρά
    • Χυμός και ξύσμα μισού λεμονιού
    • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
    • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
    • Βατόμουρα, για σερβίρισμα (προαιρετικό)

    Υλικά για τη σάλτσα βατόμουρο

    • 340 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
    • ¼ φλιτζάνι (50g.) κρυσταλλική ζάχαρη
    • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
    • Χυμός μισού λεμονιού

    Υλικά για την κρούστα

    • 1 κουτί (283 γραμμάρια) μπισκότα λεμονιού
    • ¼ φλιτζάνι (50g.) κρυσταλλική ζάχαρη
    • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
    • 4 κουταλάκια της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

    Εκτέλεση

    1

    Σάλτσα βατόμουρο

    Σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε βατόμουρα, κρυσταλλική ζάχαρη, άμυλο καλαμποκιού και χυμό λεμονιού. Αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας συχνά και μαγειρέψτε μέχρι τα βατόμουρα να διαλυθούν τελείως, για 6 με 8 λεπτά.

    2

    Στραγγίξτε τη σάλτσα μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε ένα μεσαίο μπολ. Πετάξτε τα στερεά. Αφήστε να κρυώσει τελείως.

    3

    Κρούστα

    Προθερμάνετε το φούρνο σε 163⁰C. Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί με αποσπώμενη φόρμα 8΄΄ ή 9΄΄. Σε ένα μούλτι, συνθλίψτε τα μπισκότα σε ψίχουλα.

    4

    Μεταφέρετε τα μικρά ψίχουλα σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε κρυσταλλική ζάχαρη και αλάτι και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    5

    Προσθέστε βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μένει σταθερό και να μη σπάει όταν το πιέζετε με τα ακροδάχτυλα και να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

    6

    Πιέστε τα μείγμα με τα μπισκότα στην κάτω και επάνω πλευρά του έτοιμου ταψιού.

    7

    Ψήστε την κρούστα μέχρι να ροδίσει ελαφρά, για 12 με 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.

    8

    Cheesecake

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν απαλά. Προσθέστε αυγά, ένα την κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε γιαούρτι, ξύσμα λεμονιού και χυμό, βανίλια και αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    9

    Χύστε περίπου το μισό από το μείγμα στην κρούστα. Απλώστε μία λεπτή στρώση από σάλτσα βατόμουρο στην κορυφή. Απαλά χύστε το υπόλοιπο μείγμα στη σάλτσα. Χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι ανακατέψτε τη σάλτσα στο μείγμα. Κρατήστε την υπόλοιπη σάλτσα βατόμουρου για το σερβίρισμα.

    10

    Τοποθετήστε το τηγάνι με την αποσπώμενη φόρμα σε ένα μεγάλο ταψί. Βάλτε το ταψί στο φούρνο. Προσεκτικά χύστε βραστό νερό, τόσο για να καλύψει περίπου 2΄΄ τις πλευρές στο τηγάνι.

    11

    Ψήστε το cheesecake μέχρι το κέντρο να κουνηθεί ελαφρά, για 60 με 75 λεπτά.

    12

    Σβήστε το φούρνο, ανοίξτε τη πόρτα και αφήστε το cheesecake να κρυώσει για 1 ώρα.

    13

    Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από το τηγάνι. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει, για περίπου 4 ώρες ή ως και όλη τη νύχτα.

    14

    Επικαλύψτε το cheesecake με βατόμουρα. Σερβίρετε την υπόλοιπη σάλτσα βατόμουρου δίπλα.

    Διαφήμιση

    Cheesecake Βατόμουρο Συνταγήfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: delish.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend