Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για Τηγανητά Καλαμαράκια

Μία νόστιμη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για τηγανητά καλαμαράκια που δίνει τον παραδοσιακό παλμό για την Καθαρή Δευτέρα!

Συνταγή για Τηγανητά Καλαμαράκια

  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
  • Μερίδες10

    Για τα τηγανητά καλαμαράκια θα χρειαστείτε

    Υλικά για τα καλαμαράκια

    • 3 φλιτζάνια φυτικό έλαιο
    • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
    • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
    • ½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 12 καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

    Υλικά για τη γαρνιτούρα

    • 1 λεμόνι – κομμένο σε φέτες, για γαρνίρισμα

    Εκτέλεση

    1

    Ζεστάνετε λάδι σε μία φριτέζα ή ένα μεγάλο κατσαρολάκι στους 175⁰C.

    2

    Αναμείξτε σε ένα μεσαίο μπολ αλεύρι, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. Βυθίστε τα καλαμαράκια σε μείγμα αλευριού.

    3

    Τηγανίστε τα καλαμαράκια σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 2 με 3 λεπτά. Μην τα ψήσετε πολύ, αλλιώς θα γίνουν πολύ σκληρά.

    4

    Στραγγίξτε τα καλαμαράκια σε ένα πιάτο επενδυμένο με χαρτί κουζίνας.

    5

    Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

    Διαφήμιση

    Συνταγή για Τηγανητά Καλαμαράκιαfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: allrecipes.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend