Βίδες φούρνου με σάλτσα
Οι βίδες φούρνου με σάλτσα είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για το μεσημεριανό τραπέζι που σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο !
Για τις βίδες θα χρειαστείτε:
- 500 γρ Βίδες
- Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
- Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
- 200 γρ τριμμένη Μοτσαρέλα
- 200 γρ τριμμένη Παρμεζάνα
- 150 γρ ψιλοκομμένη Καπνιστή γαλοπούλα
- 7 κουταλιές σούπας Κρέμα γάλακτος
Για την σάλτσα θα χρειαστείτε:
- 3 ψιλοκομμένες Ντομάτες
- 1 μικρό τριμμένο Κρεμμύδι
- 1 σκελίδα τριμμένη Σκόρδο
- 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο Βασιλικό
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζετε.
- Βράζετε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά.
- Ανακατεύετε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύετε όλα μαζί κι αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ.
- Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά σας.
- Αφήνετε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνετε.
Συνταγή για βίδες φούρνου με σάλτσα
Διαφήμιση