Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Βουτηχτή κυκλαδίτικη πίτα με χωριάτικο φύλλο πολυδημητριακών

Μια άκρως απολαυστική πίτα με λαχανικά και τυριά, κατευθείαν από τις Κυκλάδες!

Διαβάστε τη συνταγή για τη βουτηχτή κυκλαδίτικη πίτα με χωριάτικο φύλλο πολυδημητριακών.

Για το φύλλο θα χρειαστείτε

  • 1 πακέτο ‏Χωριάτικο φύλλο πολυδημητριακών
  • 3 ‏Αβγά
  • 2 φλιτζάνια ‏Φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ‏Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 1/4 του φλιτζανιού ‏Ελαιόλαδο
  • 4 ‏Κολοκύθια
  • 2 ‏Καρότα
  • 1 ματσάκι ‏Μικρά τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι ‏Φρέσκος δυόσμος
  • 1/2 ματσάκι ‏Μάραθος
  • ‏Αλάτι, Πιπέρι
  • 300 γραμμάρια ‏Ξυνομυζήθρα Πάρου
  • 300 γραμμάρια ‏Τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη κολοκύθι και καρότο.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε κολοκύθι και καρότο σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους περίπου για 5′.
  3. Αλατοπιπερώνετε.
  4. Προσθέτετε ψιλοκομμένα τα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους.
  5. Σοτάρετε 2′ επιπλέον.
  6. Προσθέτετε τα βότανα.
  7. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  8. Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα.
  9. Τρίβετε το Σαν Μιχάλη ή το κόβετε σε μικρά καρέ.
  10. Σε μπολ βάζετε τα αβγά και τα χτυπάτε με σύρμα.
  11. Προσθέτετε το γάλα και το ελαιόλαδο.
  12. Χτυπάτε με το σύρμα.
  13. Λαδώνετε ταψί 38-40 εκ.
  14. Ανοίγετε τη συσκευασία χωριάτικο «κιχί» με καλαμποκάλευρο.
  15. Στρώνετε ένα φύλλο στο λαδωμένο ταψί.
  16. Παίρνετε ένα φύλλο, το βουτάτε στα υγρά υλικά και το τσαλακώνετε πάνω στο στρωμένο φύλλο, πασπαλίζετε πεταχτά γέμιση και λύγα τυριά.
  17. Επαναλαμβάνετε βουτηγμένο φύλλο, στρώνετε και πασπαλίζετε γέμιση και τυριά μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα (κάνετε 4 στρώσεις βουτηγμένο φύλλο, γέμιση και πάνω και κάτω βάζετε από 1 στεγνό φύλλο).
  18. Κλείνετε την πίτα με το τελευταίο στεγνό φύλλο.
  19. Χαράζετε σε κομμάτια τα πάνω φύλλα ή τρυπάτε με μαχαίρι.
  20. Περιχύνετε με όσο υγρό περίσσεψε.
  21. Ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις κατά προτίμηση, για περίπου 1 ώρα .
  22. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο γυρίζετε το φούρνο στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  23. Αυτή η πίτα σηκώνει και ψήσιμο σε αέρα και κάτω αντίσταση.
  24. Τοποθετείτε το ταψί για το πρώτο μισάωρο στην κάτω σχάρα του φούρνου και μετά στη μεσαία να φουσκώσει σαν σουφλέ, να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  25. Προσοχή, εάν η γέμιση σας έχει κρατήσει υγρασία προσθέστε λίγο αλεύρι, τραχανά ή καλαμποκάλευρο την ώρα που πασπαλίζετε τις στρώσεις.

pita-kykladitiki

Πηγή: argiro.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend