Μια απ’τις πιο εύκολες εκτελέσεις για συνταγή για υγρό κέικ λεμόνι που μπορείς να φτιάξεις όλες τις μέρες και να απολαύσεις με άπειρους συνδυασμούς!
Υγρό κέικ λεμόνι που λιώνει στο στόμα
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
- Μερίδες8
Για το υγρό κέικ λεμόνι θα χρειαστείτε
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 φλούδα λεμονιού τριμμένη
- 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι και τα ασπράδια)
- 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζ. ξινόγαλα
Υλικά για το σιρόπι λεμονιού
- 1/3 φλιτζ. χυμό λεμόνι
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/4 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Για αρχή, βουτυρώστε και αλευρώστε ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ ακτίνας 20εκ.
Ανακατέψτε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη. Προσθέστε και χτυπήστε τους κρόκους – έναν κάθε φορά.
Κατόπιν ρίξτε το μισό κοσκινισμένο αλεύρι και το ξινόγαλα ανακατεύοντας καλά. Ύστερα προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι και ξινόγαλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα ασπράδια και προσθέστε τα στο μείγμα του κέικ. Τέλος, ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
Τελευταίο βήμα για να ολοκληρώσετε την συνταγή είναι να φτιάξετε το σιρόπι
Για να φτιάξετε το σιρόπι ρίξτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν το σιρόπι πάει να βράσει αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Φροντίστε το σιρόπι να ετοιμαστεί όταν το κέικ θα είναι σχεδόν έτοιμο.
Μόλις το κέικ ψηθεί, ρίχνετε από πάνω το ζεστό σιρόπι λεμονιού και περιμένετε για λίγη ώρα να κρυώσει προτού το σερβίρετε.