Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Υγρό κέικ μερέντας με γλάσο ινδοκάρυδου

Υγρό κέικ μερέντας καλυμμένο με γλάσο ινδοκάρυδου που θα λατρέψετε από την πρώτη κι όλας μπουκιά και θα το μαγειρέψετε ξανά και ξανά! Όχι μόνο επειδή είναι πολύ γευστικό αλλά και και επειδή είναι πολύ εύκολη συνταγή.

Για το κέικ θα χρειαστείτε

  • 1 φλ. τσαγιού ‏λάδι καρύδας (ή ανάμικτο ελαιόλαδο + σπορέλαιο)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ‏σκόνη κακάο
  • 4 ‏αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ‏αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλ. τσαγιού ‏Μερέντα ή Νουτέλα

Για το γλάσο ινδοκάρυδου θα χρειαστείτε

  • 1/2 φλ. τσαγιού ‏ανάμικτο ελαιόλαδο + σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ‏ρούμι (προαιρετικά)
  • ‏μια πρέζα αλάτι
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ‏ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ‏κρέμα γάλακτος πλήρης σε σαντιγί
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ‏ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Για το κέικ Μερέντας

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζετε το μείγμα λαδιού- σπορέλαιου και τη σκόνη κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά με το μίξερ.
  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα αυγών ζάχαρης μέσα στο μείγμα λαδιού κακάου και τα χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν.
  5. Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και το προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη μερέντα ή νουτέλα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Λαδώνετε ένα ταψί 22 x 32 εκ., ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 32-35 λεπτά.
  8. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει πλήρως.

Για το γλάσο ινδοκάρυδου

  1. Βάζετε σε μπολ το λάδι (ελαιόλαδο-σπορέλαιο), το ρούμι (προαιρετικά) και το αλάτι και τα ανακατεύετε.
  2. Προσθέτετε σταδιακά, σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα.
  3. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το κρύο πλέον κέικ μερέντας και πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο.
  4. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν κρυώσει το κόβετε σε 24 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

????????????????????????????????????

Πηγή: sintayes.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend