Υπέροχο υγρό κέικ με σοκολάτα, butterscotch που συνδυάζεται τέλεια με παγωτό!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ ώστε να πάρετε ένα μείγμα σαν κρέμα.
- Σε μπαιν μαρί λιώνετε την σοκολάτα, μόλις λιώσει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σποράκια βανίλιας.
- Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα στα αυγά και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Μεταφέρετε σε φόρμα στρογγυλή με έλασμα (χωρίς τρύπα) και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 C.
- Ετοιμάζετε το butterscotch: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε την ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει και να γίνει καραμέλα, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς προσεκτικά.
- Αποσύρετε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρετε την σοκολατόπιτα με παγωτό και butterscotch.
Μπορείτε να αρωματίσετε το κέικ με λικέρ ή μπαχαρικά
Πηγή: ionsweets.gr