Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Υγρό κέικ σοκολάτας με γκανάζ πραλίνα και ξηρούς καρπούς

Λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας με πραλίνα και έξτρα ξηρούς καρπούς. Μια συνταγή που θα λατρέψετε και θα φτιάξετε ξανά και ξανά!

Για το κέικ θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. ‏βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική
  • 140 γρ. ‏κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • 1 ‏βανίλια
  • 3 ‏αυγά
  • 150 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ‏κακάο
  • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 2 κ.γ. ‏γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ‏χυμό λεμόνι

Για τη ganache με σοκολάτα γάλακτος θα χρειαστείτε

  • 150 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος
  • 50 γρ. ‏βούτυρο

Για την διακόσμηση του κέικ θα χρειαστείτε

  • 10 γρ. ‏φουντούκια τριμμένα στο μπλέντερ
  • 10 γρ. ‏καρυδόψυχα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε την φόρμα που θα ψήσετε το κέικ.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος δυνατά με σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις πήξει προσθέτετε το γιαούρτι το λεμόνι την βανίλια και ομογενοποιείτε την τοποθετείτε σε ένα μπολ και την αφήνετε στην άκρη.
  4. Λιώνετε τη σοκολάτα μας με την μέθοδο του μπεν μαρί.
  5. Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας καλά και για αρκετή ώρα μέχρι να απορροφηθούν και να ομογενοποιηθούν με το το μείγμα.
  7. Σε ένα μπολ προσθέτετε το αλεύρι το κακάο την baking soda το αλάτι και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Σταδιακά προσθέτετε στο μείγμα στο μίξερ ανακατεύοντας μαλακά.
  8. Προσθέτετε την σαντιγί και τέλος την λιωμένη σοκολάτα.
  9. Ψήνετε στις αντιστάσεις τοποθετώντας τη φόρμα μας στο κέντρο του φούρνου για 55 λεπτά.
  10. Μόλις είναι έτοιμο το ξεφορμάρετε το τοποθετείτε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την ganache

  1. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα γάλακτος και την λιώνετε με την μέθοδο του μπεν μαρί. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε και το βούτυρο.
  2. Μόλις λιώσουν χτυπάτε δυνατά το μείγμα με ένα σύρμα και ομογενοποιείτε.

Στήσιμο γλυκού

  1. Ανοίγετε στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα και από πάνω τοποθετείτε την σχάρα με το κέικ.
  2. Παίρνετε το μπολ με την ganache πραλίνα και με ένα κουτάλι της σούπας ξεκινάτε να περιχύνετε το κέικ.
  3. Πασπαλίζετε με τριμμένα φουντούκια και διακοσμείτε με όση καρυδόψυχα σας αρέσει.

Υγρό κέικ σοκολάτας με γκανάζ πραλίνα

Συνταγή: Υγρό κέικ σοκολάτας με γκανάζ πραλίνα και ξηρούς καρπούς

Πηγή: ionsweets.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend