Υγρό σοκολατένιο κέικ λάβα
Η αποθέωση της σοκολάτας! Μόνο αυτό θα σας πούμε… Ανεπανάληπτη και απίστευτα γλυκιά συνταγή για ένα υγρό κέικ σοκολάτας στο οποίο η σοκολάτα ρέει σαν… λάβα!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, αυγά και το αλεύρι. Συνεχίστε το ανακάτεμα έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε σιγά σιγά και όχι με τη μία το αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα.
- Όταν το μείγμα ομονγενοποιηθεί αφαιρείτε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Ρίχνετε το μείγμα σε φόρμες για κεκάκια των 10εκ. και τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 9 λεπτά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και κατόπιν αναποδογυρίστε τα και σερβίρετέ τα πασπαλίζοντας το καθένα με άχνη ζάχαρη!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: nickoskitchen.com