Υγρό σοκολατένιο κέικ – όνειρο
Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ, το οποίο ”φτιάχνει” τη δική του σοκολατένια σος ενώ ψήνεται! Το καταπληκτικό αυτό κέικ σερβίρεται ιδανικά με διάφορες γεύσεις παγωτών: βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, μέντα και πολλά άλλα. Εσείς ακόμα να το φτιάξετε;
Για το υγρό κέικ σοκολάτα θα χρειαστείτε
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. +1/4 φλιτζ (ξεχωριστά και όχι μαζί) κακάο σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 2 κ.σ. σπορέλαιο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1 & 3/4 φλιτζ. ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 C.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις 2 κ.σ. κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια, το γάλα και το σπορέλαιο. Το μείγμα σας θα είναι αρκετά παχύρευστο, μη φοβηθείτε!
- Ρίξτε το μείγμα σας σε μία φόρμα για κέικ ή σε ένα τετράγωνο βαθύ ταψί ψησίματος.
- Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη με το 1/4 φλιτζ. κακάο. Κατόπιν περιχύστε το πάνω από το μείγμα σας, στο ταψί.
- Τέλος ρίξτε πάνω από το τελικό σας μείγμα το ζεστό νερό και ψήστε για 30-35 λεπτά.
Σερβίρεται αυστηρά με παγωτό της αρεσκείας σας!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: thereciperebel.com
Διαφήμιση