Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Υπέροχα μπισκότα-κρουασάν

Τραγανή ζύμη μπισκότων κλείνει και μέσα της έχει μοναδική γέμιση που θα σας ξετρελάνει! Μια υπέροχη συνταγή για μπισκότα – κρουασάν από το Στέλιο Παρλιάρο.

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε

  • 375 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ‏βούτυρο αγελάδας (πολύ κρύο)
  • 130 γρ. + λίγη επιπλέον για πασπάλισμα ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 ‏αυγό
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 150 γρ. ‏δαμάσκηνα ξερά απύρηνα ή σταφίδες ή άλλα ξερά φρούτα
  • 70 γρ. ‏χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
  • 50 γρ. ‏κονιάκ
  • 80 γρ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. ‏αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και το βάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπισκότα στον κάδο του μίξερ.
  2. Ζυμώνουμε καλά με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. Κόβουμε δίσκους διαμέτρου 20 εκ. χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι ή ένα πιάτο με αυτή τη διάμετρο και ένα μαχαίρι. Βγαίνουν περίπου 5-6 δίσκοι. Αν δεν έχουμε τόσο μεγάλο τραπέζι, για να ανοίξουμε το φύλλο μεγάλο, κόβουμε τη ζύμη σε επιμέρους κομμάτια, τα ανοίγουμε ένα-ένα και μετά κόβουμε δίσκους.
  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, πολτοποιώντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Την απλώνουμε επάνω στους δίσκους αφήνοντας περιφερειακά 1 εκ. κενό.
  4. Κόβουμε τη ζύμη σε 10-12 τρίγωνα κομμάτια, όπως θα κόβαμε μια πίτσα. Κάθε τρίγωνο κομμάτι το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη βάση προς την κορυφή, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του κρουασάν.
  5. Μεταφέρουμε τα κρουασάν στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Tip: Αν προτιμάμε, μπορούμε να γεμίσουμε τα κρουασάν με κάποια μαρμελάδα ή με κομμάτια κουβερτούρας.

krouasan_mpiskota

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend