Υπέροχες καριόκες με βανίλια
Πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σπιτικές καριόκες με βανίλια. Με μπόλικη βανίλια και παντεσπάνι!
Υπέροχες καριόκες με βανίλια
- Χρόνος Προετοιμασίας45 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τις καριόκες με βανίλια θα χρειαστείτε
- 200 γρ. παντεσπάνι τριμμένο (από κέικ που περίσσεψε)
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 1/2 κ.σ. βούτυρο
- 300 γρ. γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)
- 3/4 κ.σ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού (το περγαμόντο είναι τέλειο)
- 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 2 κ.σ. κονιάκ ή ουίσκυ
Εκτέλεση
Λιώνετε 300 γρ. κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί. Ρίχνετε το σιρόπι, ανακατεύετε, προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε πάλι.
Σ’ ένα μπολ βάζετε το τριμμένο παντεσπάνι και τα καρύδια, προσθέτετε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε το μείγμα για μια ωρίτσα στο ψυγείο, να σφίξει λίγο.
Σε μια μεμβράνη βάζετε το μείγμα, του δίνετε κυλινδρικό σχήμα, τυλίγετε με τη μεμβράνη και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για μια μέρα.
Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έχει περισσέψει (400 γρ.) μαζί με τη μισή κουταλιά βούτυρο.
Αφαιρείτε τη μεμβράνη και κόβετε το ρολό σε λεπτές φέτες, γύρω στο μισό εκατοστό. Τις βάζετε για λίγη ώρα στην κατάψυξη, να παγώσουν καλά.
Τις βουτάτε στην κουβερτούρα (που έχετε πάντα στο μάτι, στο πολύ σιγανό), με τη βοήθεια δυο πιρουνιών.
Τις απλώνετε κατευθείαν σε λαδόκολλα και τις αφήνετε μερικές ώρες να στεγνώσουν (ή τις βάζετε ξανά στην κατάψυξη για λίγο).
Τυλίγετε τις καριόκες σε κομμάτια αλουμινόχαρτο και τις διατηρείτε στο ψυγείο.
Πηγή: cookpad.com