Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Η καρυδόπιτα με κρέμα πηγαίνει σε άλλο επίπεδο! Μια λαχταριστή συνταγή για να γίνεται το επίκεντρο στο τραπέζι κερνώντας όλους μια υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας.

Υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 20 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε:

      • 6 ‏αυγά
      • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
      • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏φρυγανιά τριμμένη
      • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ‏καρύδια ψιλοκομμένα
      • 2 κ. του γλυκού ‏κανέλα
      • 1/4 κ. του γλυκού ‏γαρύφαλο
      • 1 1/2 κ. του γλυκού ‏μπέικιν πάουντερ

      Υλικά για το σιρόπι

      • 2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
      • 2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
      • 1 κ. του γλυκού ‏χυμό λεμονιού
      • 3 κ. της σούπας ‏κονιάκ

      Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

      • 200 γρ. ‏κουβερτούρα με 55% κακάο
      • 200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
      • 30-50 γρ. ‏μέλι
      • Λίγο ‏κονιάκ (προαιρετικά)

      Εκτέλεση

      Αρχίζετε με το σιρόπι

      1

      Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Έπειτα, αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

      Ώρα να φτιάξετε την καρυδόπιτα

      2

      Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν και τα ρίχνετε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.

      3

      Τέλος, ρίχνετε τα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33×28 εκ περίπου) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζετε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό).

      4

      Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνετε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.

      5

      Σε ενα μπολ βάζετε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.

      6

      Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτετε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.

      7

      Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνετε πάνω από την καρυδόπιτα.

      Τέλος, φτιάχνετε την σοκολατένια επικάλυψη!

      8

      Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνετε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα.

      Τέλος, φτιάχνετε την σοκολατένια επικάλυψη!

      9

      Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ενα ομογενοποιημένο μέιγμα.

      Τέλος, φτιάχνετε την σοκολατένια επικάλυψη!

      10

      Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνετε με αυτό το γλυκό.

      Διαφήμιση

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
      2 Σχόλια
      1. Παπαδημητρίου Αντωνια λέει

        Αλεύρι δεν αναφέρετε…

        1. Food Maniacs λέει

          Η συγκεκριμένη δε θέλει αλεύρι !

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend