Υπέροχη μακαρονάδα πέστο με μόλις 5 υλικά!
Μια πραγματικά υπέροχη και γευστική μακαρονάδα πέστο με 5 μόνο υλικά που θα μαγειρέψετε ξανά και ξανά. Ειδικά οι λάτρεις των ζυμαρικών θα την… αγαπήσουν!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Διαχωρίστε το μπρόκολο σε μικρότερα επιμέρους ”μπουκετάκια”, ραντίστε τα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τα για 20 λεπτά στο φούρνο στους 180°C.
- Μαγειρεύετε τα ριγκατόνι (αυτά προτείνουμε εμείς εσείς μπορείτε να επιλέξετε και άλλα ζυμαρικά) για 8-10 λεπτά (ή όσο προτείνει η συσκευασία) ώστε να βγούν al dente. Τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό των ζυμαρικών στην άκρη.
- Τοποθετήστε τα μακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα και ρίξτε 50ml από το νερό των ζυμαρικών που φυλάξατε. Με το μάτι σε χαμηλή φωτιά προσθέστε το μπρόκολο , την τομάτα, την πέστο και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά μέχρι το τυρί να λιώσει και όλα τα υλικά να έχουν ομογενοποιηθεί!