Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα με έξτρα σάλτσα μήλου

Υπέροχη συνταγή για μια εναλλακτική μηλόπιτα με πολίτικο καραμελωμένο φύλλο που είναι και νηστίσιμη!

Για το φύλλο θα χρειαστείτε

  • 7 ‏φύλλα για γλυκά (πολίτικο)

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏κόκκινα μήλα (καθαρό βάρος)
  • 150 γρ. ‏καρύδια χοντροκομμένα
  • 150 γρ. ‏σταφίδες ξανθές
  • 2 κ.σ. ‏γεμάτες ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. ‏κανέλα
  • ‏Ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων
  • 150 γρ. ‏ζάχαρη καστανή για το πασπάλισμα των φύλλων
  • 1 κ.σ. ‏κανέλα για το πασπάλισμα των φύλλων

Για τη σάλτσα μήλου θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. ‏κόκκινα μήλα πολτοποιημένα
  • 300 ml ‏νερό
  • 90 γρ. ‏μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ‏κονιάκ
  • 4 σταγόνες ‏λεμονιού
  • 1 κ.σ. ‏μέλι
  • 1 κ.γ. ‏κορν φλάουρ
  • ‏Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τα 150 γρ. ζάχαρη με την κανέλα.
  2. Παίρνετε ένα ταψί 36 x 28 και με πινέλο το λαδώνετε καλά,και πασπαλίζετε με κανελοζάχαρη την επιφάνεια του ταψιού.
  3. Απλώνετε πάνω στο τραπέζι ένα φύλλο με την στενή πλευρά του μπροστά σας και με το πινέλο το ραντίζετε με ελαιόλαδο, κατόπιν το πασπαλίζετε με κανελοζάχαρη και με το χέρι σας σκορπάτε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου από λίγη γέμιση, και αρχίζετε να το σουρώνετε ώστε το φύλλο να γίνει πλισέ.
  4. Πιάνετε προσεχτικά τις δυο άκρες του φύλλου και το τοποθετείτε στο ταψί σας.
  5. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.
  6. Τέλος ραντίζετε από πάνω όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο πασπαλίζετε με κανελοζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 -45 λεπτά και το αφαιρείτε από το φούρνο.
  7. Σε κατσαρολίτσα βράζετε το νερό,την ζάχαρη ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε τον πολτό των μήλων τις σταγόνες λεμονιού, το μέλι και το αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει για 8 λεπτά περίπου, και κατόπιν το περνάτε από λεπτή σίτα και το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι σας, προσθέτετε το κονιάκ,το κορν φλάουρ οποί το έχετε διαλύσει σε 3 κουταλιές νερό ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει λίγο μέχρι να έρθει και να δέσει ελαφρά.
  8. Κάθε κομμάτι γλυκού που κόβετε ρίχνετε σάλτσα μήλου και πασπαλίζετε με άχνη.

νηστίσιμη μηλόπιτα

Συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα

Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend