Πάβλοβα συνταγή: Η Πάβλοβα είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Στην παρακάτω συνταγή σας δείχνουμε το τρόπο να ετοιμάσετε μια μεγάλη και υπέροχη Πάβλοβα που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.
Πάβλοβα συνταγή
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 30 Λεπτά
- Μερίδες8
Για την Πάβλοβα θα χρειαστείτε
- 6 ασπράδια μεγάλα
- 3 κ.γ. λευκό ξύδι
- 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
- 3 κ.γ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. βραστό νερό
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, με το βραστό νερό να μπαίνει τελευταίο.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπήστε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει σκληρό.
Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα σχήματος της επιθυμίας σας και ψήστε το μείγμα στο φούρνο για 15 λεπτά στους 160C. Κατόπιν κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 150C και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα μία ώρα.
Αφήστε την Πάβλοβα να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα του ανοιχτή.
Τέλος αλείφετε την κορυφή της με σαντιγί και φρούτα της αρεσκείας σας.
Συμβουλή: Ανάμεικτα βατόμουρα και φράουλες αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για το γαρνίρισμα ή ακόμα και θρυμματισμένη σοκολάτα!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bestrecipes.com.au