Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Υπέροχη ροδακινόπιτα του Στέλιου Παρλιάρου

Υπέροχη πίτα από ροδάκινα για να απολαύσετε το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο κάθε στιγμή του χρόνου. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Υπέροχη ροδακινόπιτα του Στέλιου Παρλιάρου

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος40 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για την ροδακινόπιτα θα χρειαστείτε

      Υλικά για τη ζύμη

      • 250 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • 185 γρ. ‏βούτυρο αγελάδας, από το ψυγείο, τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
      • 30 γρ. (2 κ.σ.) ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
      • 50 γρ. ‏νερό

      Υλικά για τη γέμιση

      • 1 κονσέρβα ‏ροδάκιναστραγγισμένα
      • 1 κ.σ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • 50 γρ. ‏φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
      • 1 ‏κρόκος αυγού
      • 1 ‏ασπράδι αυγού
      • ‏αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα

      Εκτέλεση

      Για τη ζύμη

      1

      Ζυμώνετε στην κουζινομηχανή (μπλέντερ) ή στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα από σβόλους.

      2

      Προσθέτετε τη ζάχαρη και το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν σε ζύμη.

      3

      Την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

      Για τη συναρμολόγηση

      4

      Κόβετε το κάθε μισό ροδάκινο από την κονσέρβα στα 3 και τα ανακατεύετε με τη σκόνη φουντουκιού και το αλεύρι.

      5

      Κόβετε τη ζύμη στα δύο και ανοίγετε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.

      6

      Μεταφέρετε το φύλλο σε ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. (που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί) ή σε μια ταρτιέρα ίδιας διαμέτρου.

      7

      Σηκώνετε τη ζύμη περιφερειακά έτσι ώστε να καλύψει τα τοιχώματα και κόβετε όση εξέχει από αυτά.

      8

      Ανακατεύετε τον κρόκο με 1 κ.σ. νερό και αλείφετε τη ζύμη. Αδειάζετε από πάνω το μείγμα των ροδάκινων.

      9

      Ανοίγετε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο και το τοποθετείτε πάνω από τη γέμιση.

      10

      Πιέζετε το φύλλο περιφερειακά έτσι ώστε να κολλήσει στη ζύμη που βρίσκεται στα πλαϊνά. Χτυπάτε ελαφρώς το ασπράδι και αλείφετε την επιφάνεια της τάρτας.

      11

      Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210◦C για 15 λεπτά και στους 190◦C-200◦C για 25 λεπτά ακόμη.

      Διαφήμιση

      ροδακινόπιτα

      Πηγή: steliosparliaros.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend