Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Υπέροχη σπανακοτυρόπιτα σε ρολό

Με αυτή τη σπανακοτυρόπιτα θα γλύφετε τα δάχτυλά σας! Μια σπανακόπιτα, με μπόλικο τυρί και φύλλο κρούστας που θα απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε ακόμα σαν κυρίως.

Σπανακοτυρόπιτα συνταγή

    • Χρόνος Προετοιμασίας35 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 20 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για τη σπανακοτυρόπιτα θα χρειαστείτε

      • 5 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
      • 4 ‏φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
      • 1 ‏μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
      • 700 γρ. ‏φρέσκο σπανάκι
      • 1 κ.γ. ‏ξύσμα λεμονιού
      • 200 γρ. ‏φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
      • 200 γρ. ‏φέτα, θρυμματισμένη
      • 2 ‏αυγά ελαφρώς χτυπημένα
      • 1 φλιτζ. του καφέ ‏τραχανά ή σιμιγδάλι
      • 1/4 ματσάκι ‏άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του)
      • 5 ‏φύλλα κρούστας
      • 70 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
      • ‏αλάτι, πιπέρι

      Εκτέλεση

      1

      Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

      2

      Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και “σωθούν” τα υγρά τους. Μεταφέρετε το μείγμα σε σουρωτήρι και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το ανθότυρο, τη φέτα, τον άνηθο, τραχανά ή σιμιγδάλι, τα αυγά και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.

      3

      Τοποθετείτε 1 φύλλο κρούστας στο πάγκο εργασίας σας και το αλείφετε, με πινέλο, με το λιωμένο βούτυρο. Από πάνω στρώνετε το δεύτερο φύλλο το αλείφετε και αυτό με βούτυρο και συνεχίζετε αλείφοντας και τα πέντε φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο.

      4

      Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε μείγμα γέμισης και το στρώνετε κατά μήκος της μακριάς πλευράς των φύλλων αφήνοντας 3 εκ. περιθώριο από την άκρη των φύλλων. Γυρίζετε προς τα μέσα τα 3 εκ. περιθώριο των φύλλων πάνω από τη γέμιση (να μη χυθεί κατά το ψήσιμο).

      5

      Τυλίγετε τα φύλλα σαν μεγάλη φλογέρα, διπλώνετε τα φύλλα που προεξέχουν στις 2 άκρες προς τα μέσα και τη μεταφέρετε προσεκτικά στο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα με τα διπλωμένα φύλλα από κάτω.

      6

      Ψήνετε τη πίτα στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε για 10 λεπτά να “σταθεί” μέσα στο ταψί και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

      Διαφήμιση

      σπανακοτυρόπιτα συνταγή

      Πηγή: sintayes.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend