Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Υπέροχη σπιτική λεμονόπιτα

Εύκολη σπιτική λεμονόπιτα: Ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!

Για ένα δροσερό γλυκό με λεμόνι δες τη συνταγή για παγωμένο γιαούρτι (Frozen yogurt) με άρωμα λεμόνι ➤

Υπέροχη σπιτική λεμονόπιτα

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
    • Μερίδες4

      Για τη σπιτική λεμονόπιτα θα χρειαστείτε

      Υλικά για την τάρτα

      • 2 φλιτζάνια ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • 2/3 φλιτζανιού ‏φρέσκο βούτυρο
      • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏αλάτι
      • 6 κουταλιές της σούπας ‏νερό

      Υλικά για τη γέμιση

      • 4 ‏αυγά (χωριστά κρόκους - ασπράδια)
      • 1 πρέζα ‏αλάτι
      • 250 γραμμάρια ‏ανθότυρο
      • 200 ml ‏κρέμα γάλακτος
      • 300 γραμμάρια ‏ζάχαρη
      • 4 ‏λεμόνια
      • 1 κουταλιά του γλυκού ‏βούτυρο
      • ‏ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

      Εκτέλεση

      Για την τάρτα

      1

      Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο.

      2

      Ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά το νερό.

      3

      Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά και είναι έτοιμη.

      4

      Στη συνέχεια αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., και απλώνετε μέσα την ζύμη τάρτας σπρώχνοντας να κολλήσει στα τοιχώματα και τριγύρω από το σκεύος σπρώχνετε τη ζύμη προς τα μέσα.

      5

      Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη μια μεμβράνη και από πάνω της φασόλια (αυτό το κάνετε για να μη φουσκώσει η ζύμη) ψήστε τη στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.

      Για τη γέμιση

      6

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

      7

      Στη λεπτή επιφάνεια του τρίφτη τρίψτε 2 λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα.

      8

      Στη συνέχεια ρίχνετε το ανθότυρο σ’ ένα μπολ και δουλέψτε το μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.

      9

      Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα.

      10

      Χτυπάτε τους κρόκους με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.

      11

      Έπειτα ανακατεύετε τους κρόκους με το μείγμα τυριού.

      12

      Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

      13

      Αφού έχει ψηθεί η τάρτα ρίχνετε την κρέμα λεμονιού και από πάνω την μαρέγκα και ξανά ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί η μαρέγκα. Κόβετε το υπόλοιπο λεμόνι σε πολύ λεπτές ροδέλες.

      14

      Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάζετε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

      15

      Στραγγίζετε τις ροδέλες.

      16

      Πασπαλίζετε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.

      17

      Τοποθετείτε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.

      Διαφήμιση

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend