Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Υπέροχο προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας

Και σε ποιον δεν αρέσει το προφιτερόλ; Αλλά σας έχουμε σε αυτή τη συνταγή για υπέροχη εκδοχή του αγαπημένου μας προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας! Δε θα μπορείτε να αντισταθείτε!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

Για τα σου

  1. Σε κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη με βούτυρο. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι και με ξύλινη κουτάλα, ανακατεύετε δυνατά μέχρι να μοιάζει το μείγμα με πουρέ πατάτας στην όψη και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  2. Απλώνετε το μείγμα σε ανοιχτή επιφάνεια να κρυώσει ελαφρά. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά σταδιακά, ανακατεύοντας με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και μεταξένιο.
  3. Βάζετε τη ζύμη για σου μέσα σε κορνέ και κόβουμε τρύπα με διάμετρο 1-1/2 εκ.
  4. Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κόβουμε σουδάκια με διάμετρο 3 εκ. Αραιά μεταξύ τους. Βρέχοντας τα ακροδάχτυλα ισιώνουμε την επιφάνεια από τα σου.
  5. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190ºC για 15 λεπτά να πάρουν όγκο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου επιπλέον, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  6. Μόλις μπορείτε να τα πιάσετε, μετά από λίγα λεπτά, κάνετε με μαχαιράκι μυτερό τρύπα στη βάση τους για να μην λασπώσουν εσωτερικά. Φανταστείτε, τα σου γίνονται σαν μπαλονάκια που κρατάνε μέσα τη θερμοκρασία από το ψήσιμο και στο τέλος θα νοτίσουν μέσα.
  7. Αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αν δεν τα καταναλώσετε όλα, βάλτε στα σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  1. Βάζετε την σοκολάτα ψιλοκομμένη σε μπολ για μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και να λιώσει.
  2. Προσθέτετε τη μαργαρίνη με βούτυρο και το μέλι.
  3. Ανακατεύετε να λιώσουν τα υλικά. Σιγά σιγά προσθέτετε το γάλα, ανακατεύοντας για να έχουμε μια παχύρρευστη και ζεστή σος σοκολάτας.
  4. Αφήνετε λίγο να γίνει χλιαρή και να σταθεροποιηθεί ελαφρά η σος σοκολάτας.
  5. Την κάνετε όσο ρευστή θέλετε. Προσθέτοντας ή αφαιρώντας γάλα.

Μοντάρισμα γλυκού

Γεμίζουμε τα σου από κάτω ή τα κόβουμε στη μέση, με παγωτό (μαλακό παγωτό σε κορνέ) και τα βάζουμε σε μπολ ή σε δίσκο, περιχύνοντας τα ταυτόχρονα με ρευστή σος σοκολάτας.
Αν θέλουμε, τα γεμίζουμε με σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα σερβίρουμε με παγωτό και σος σοκολάτας.

Συμβουλές: Φτιάχνετε μπόλικα σου. Αφού τα ψήσετε και κρυώσουν τα διατηρείτε σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη. Τα φρεσκάρερε λίγα λίγα, ανάλογα ποσά χρειάζεστε, βάζοντας τα για 10′ λεπτά στους 170 βαθμούς αέρα, ώστε να τραβήξουν την υγρασία της κατάψυξης και να γίνουν αφράτα σαν να τα έχετε φτιάξει εκείνη τη στιγμή.

προφιτερόλ

Συνταγή για προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας

Πηγή: argiro.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend