Υπέροχο ραβανί με μαστίχα
Λαχταριστό ραβανί που δεν έχει μπέικιν πάουντερ, αλλά φουσκώνει μόνο του χάρη στη μαρέγκα. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. Σταματάτε το χτύπημα.
- Ρίχνετε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού ενώ παράλληλα ανακατεύετε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
- Αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά.
- Λίγο πριν βγάλετε από το φούρνο ετοιμάζετε το σιρόπι.
Σιρόπι
- Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Αποσύρετε, προσθέτετε το λικέρ μαστίχας και περιχύνετε το ρεβανί αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
- Αφήνετε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζετε με το με φιστίκι Αιγίνης.
Πηγή: steliosparliaros.gr