Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Υπέροχο ραβανί με μαστίχα

Λαχταριστό ραβανί που δεν έχει μπέικιν πάουντερ, αλλά φουσκώνει μόνο του χάρη στη μαρέγκα. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Για το ραβανί θα χρειαστείτε

  • αυγά ‏6
  • 140 γρ. ‏ζάχαρη
  • 180 γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. + επιπλέον για τη φόρμα ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ‏ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • λίγο ‏βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για τη φόρμα
  • 100 γρ. ‏φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα για πασπάλισμα

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏ζάχαρη
  • 300 γρ. ‏νερό
  • 200 ml ‏λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. Σταματάτε το χτύπημα.
  2. Ρίχνετε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού ενώ παράλληλα ανακατεύετε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
  4. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά.
  5. Λίγο πριν βγάλετε από το φούρνο ετοιμάζετε το σιρόπι.

Σιρόπι

  1. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αποσύρετε, προσθέτετε το λικέρ μαστίχας και περιχύνετε το ρεβανί αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
  3. Αφήνετε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζετε με το με φιστίκι Αιγίνης.

ραβανί με μαστίχα

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend