Υπέροχο ραβανί με μαστίχα
Λαχταριστό ραβανί που δεν έχει μπέικιν πάουντερ, αλλά φουσκώνει μόνο του χάρη στη μαρέγκα. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Για το ραβανί θα χρειαστείτε
- αυγά 6
- 140 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ. + επιπλέον για τη φόρμα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
- λίγο βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για τη φόρμα
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 200 ml λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. Σταματάτε το χτύπημα.
- Ρίχνετε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού ενώ παράλληλα ανακατεύετε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
- Αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά.
- Λίγο πριν βγάλετε από το φούρνο ετοιμάζετε το σιρόπι.
Σιρόπι
- Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Αποσύρετε, προσθέτετε το λικέρ μαστίχας και περιχύνετε το ρεβανί αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
- Αφήνετε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζετε με το με φιστίκι Αιγίνης.
Πηγή: steliosparliaros.gr
Διαφήμιση