Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Υπέροχο ραβανί με μαστίχα

Λαχταριστό ραβανί που δεν έχει μπέικιν πάουντερ, αλλά φουσκώνει μόνο του χάρη στη μαρέγκα. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. Σταματάτε το χτύπημα.
  2. Ρίχνετε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού ενώ παράλληλα ανακατεύετε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
  4. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά.
  5. Λίγο πριν βγάλετε από το φούρνο ετοιμάζετε το σιρόπι.

Σιρόπι

  1. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αποσύρετε, προσθέτετε το λικέρ μαστίχας και περιχύνετε το ρεβανί αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
  3. Αφήνετε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζετε με το με φιστίκι Αιγίνης.

ραβανί με μαστίχα

Πηγή: steliosparliaros.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend