Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα

Αν ψάχνετε ένα γλυκό για να πάτε σε σπίτι γενεθλίων ή απλά θέλετε να εντυπωσιάσετε με τις ικανότητες σας τότε το υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα είναι αυτό ακριβώς που ζητάτε!

Υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα

  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
  • Μερίδες10

    Για το υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα θα χρειαστείτε

    Υλικά για το κέικ

    • 200 γρ. (1φλ.) ‏άχνη ζάχαρη
    • 130 γρ. (1 φλ.) ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 35 γρ (1/3 του φλ.) ‏άγλυκο κακάο
    • 3/4 της κ.γ. ‏baking powder
    • 3/4 της κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
    • 1/4 της κ.γ. ‏αλάτι
    • 1 ‏μεγάλο αβγό
    • 1 ‏πολύ ώριμη μπανάνα πολτοποιημένη
    • 120 ml (1/2 φλ.) ‏ζεστό νερό
    • 60 ml (1/4 του φλ.) ‏γάλα
    • 60 ml (1/4 του φλ.) ‏σπορέλαιο
    • 3/4 της κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

    Υλικά για τη γκανάς

    • 110 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας και σταγόνες
    • 180 ml (3/4 του φλ.) ‏κρέμα γάλακτος 35%
    • 7 γρ (1/2 κ.σ.) ‏ανάλατο βούτυρο

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

    2

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το κατά μέρος.

    3

    Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ προσθέστε την πολτοποιημένη μπανάνα, το αυγό, το γάλα, το ζεστό νερό, το γάλα και ανακατέψτε καλά.

    4

    Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατέψετε πολύ γιατί το κέικ σας θα βγει σκληρό.

    5

    Προσθέστε το υγρό αυτό μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 και ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.

    6

    Αφήστε το κέικ στο ταψί και τοποθετείστε το σε μια σχάρα να κρυώσει. Μπορείτε να ξεφορμάρετε το κέικ ή να το αφήσετε στο ταψί.

    7

    Ετοιμάζετε την γκανάς λιώνοντας τα 3 υλικά στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

    8

    Περιχύνετε το κέικ με την γκανάς και την απλώνετε παντού με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι βουτύρου.

    9

    Αφήστε το κέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το κόψετε σε κομμάτια.

    Διαφήμιση

    Συμβουλή: Χρησιμοποιείστε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και ξεφορμάρετε το κέικ αφού έχει στερεοποιηθεί η σοκολατένια γκανάζ.

    υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα

    foodmaniacs.gr

    Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bearnakedfood.com

    5/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend