Αν ψάχνετε ένα γλυκό για να πάτε σε σπίτι γενεθλίων ή απλά θέλετε να εντυπωσιάσετε με τις ικανότητες σας τότε το υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα είναι αυτό ακριβώς που ζητάτε!
Όλες μας οι συνταγές για κέικ σπιτικά εδώ!
Υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
- Μερίδες10
Για το υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα θα χρειαστείτε
Υλικά για το κέικ
- 200 γρ. (1φλ.) άχνη ζάχαρη
- 130 γρ. (1 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 35 γρ (1/3 του φλ.) άγλυκο κακάο
- 3/4 της κ.γ. baking powder
- 3/4 της κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 της κ.γ. αλάτι
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 πολύ ώριμη μπανάνα πολτοποιημένη
- 120 ml (1/2 φλ.) ζεστό νερό
- 60 ml (1/4 του φλ.) γάλα
- 60 ml (1/4 του φλ.) σπορέλαιο
- 3/4 της κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη γκανάς
- 110 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας και σταγόνες
- 180 ml (3/4 του φλ.) κρέμα γάλακτος 35%
- 7 γρ (1/2 κ.σ.) ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το κατά μέρος.
Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ προσθέστε την πολτοποιημένη μπανάνα, το αυγό, το γάλα, το ζεστό νερό, το γάλα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατέψετε πολύ γιατί το κέικ σας θα βγει σκληρό.
Προσθέστε το υγρό αυτό μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 και ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Αφήστε το κέικ στο ταψί και τοποθετείστε το σε μια σχάρα να κρυώσει. Μπορείτε να ξεφορμάρετε το κέικ ή να το αφήσετε στο ταψί.
Ετοιμάζετε την γκανάς λιώνοντας τα 3 υλικά στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Περιχύνετε το κέικ με την γκανάς και την απλώνετε παντού με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι βουτύρου.
Αφήστε το κέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το κόψετε σε κομμάτια.
Συμβουλή: Χρησιμοποιείστε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και ξεφορμάρετε το κέικ αφού έχει στερεοποιηθεί η σοκολατένια γκανάζ.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bearnakedfood.com