Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα

Αν ψάχνετε ένα γλυκό για να πάτε σε σπίτι γενεθλίων ή απλά θέλετε να εντυπωσιάσετε με τις ικανότητες σας τότε το υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα είναι αυτό ακριβώς που ζητάτε!

Υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για το υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα θα χρειαστείτε

      Υλικά για το κέικ

      • 200 γρ. (1φλ.) ‏άχνη ζάχαρη
      • 130 γρ. (1 φλ.) ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • 35 γρ (1/3 του φλ.) ‏άγλυκο κακάο
      • 3/4 της κ.γ. ‏baking powder
      • 3/4 της κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
      • 1/4 της κ.γ. ‏αλάτι
      • 1 ‏μεγάλο αβγό
      • 1 ‏πολύ ώριμη μπανάνα πολτοποιημένη
      • 120 ml (1/2 φλ.) ‏ζεστό νερό
      • 60 ml (1/4 του φλ.) ‏γάλα
      • 60 ml (1/4 του φλ.) ‏σπορέλαιο
      • 3/4 της κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

      Υλικά για τη γκανάς

      • 110 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας και σταγόνες
      • 180 ml (3/4 του φλ.) ‏κρέμα γάλακτος 35%
      • 7 γρ (1/2 κ.σ.) ‏ανάλατο βούτυρο

      Εκτέλεση

      1

      Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

      2

      Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το κατά μέρος.

      3

      Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ προσθέστε την πολτοποιημένη μπανάνα, το αυγό, το γάλα, το ζεστό νερό, το γάλα και ανακατέψτε καλά.

      4

      Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατέψετε πολύ γιατί το κέικ σας θα βγει σκληρό.

      5

      Προσθέστε το υγρό αυτό μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 και ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.

      6

      Αφήστε το κέικ στο ταψί και τοποθετείστε το σε μια σχάρα να κρυώσει. Μπορείτε να ξεφορμάρετε το κέικ ή να το αφήσετε στο ταψί.

      7

      Ετοιμάζετε την γκανάς λιώνοντας τα 3 υλικά στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

      8

      Περιχύνετε το κέικ με την γκανάς και την απλώνετε παντού με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι βουτύρου.

      9

      Αφήστε το κέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το κόψετε σε κομμάτια.

      Διαφήμιση

      Συμβουλή: Χρησιμοποιείστε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και ξεφορμάρετε το κέικ αφού έχει στερεοποιηθεί η σοκολατένια γκανάζ.

      υπερ-σοκολατένιο κέικ με μπανάνα

      foodmaniacs.gr

      Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bearnakedfood.com

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend