Όταν το brownie συνταντά το κέικ, το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από τέλειο! Λαχταριστό κέικ – brownie με 2 διαφορετικές σοκολάτας που τρώγεται ζεστό και με συνοδεία παγωτού, με καλή παρέα ή και όχι. 🙂
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Αλευρώστε και βουτυρώστε 8 ”θήκες” μιας φόρμας για Muffin. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το 1/5 της σοκολάτας γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι για κέικ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το κακάο. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 5 περίπου λεπτά. Κατόπιν προσθέστε σε 3 γύρους (όχι όλα μαζί με την μία – 3 ξεχωριστές φορές) το μείγμα με τη σοκολάτα γάλακτος και το μείγμα που είχατε στο μικρό μπολ. Τέλος προσθέστε ανακατεύοντας και την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Με ένα κουτάλι, πάρτε το μείγμα και τοποθετήστε το στις 8 βάσεις για muffins και ψήστε τα για 22 λεπτά. Κατόπιν αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε και ύστερα αφήστε άλλα 15 λεπτά πριν τα σερβίρετε. Τα σερβίρετε ζεστά και με μπόλικο παγωτό! 🙂
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: delish.com