Ζουμερά μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια
Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Τα ζουμερά μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια συνδυάζονται τέλεια με παγωτό βανίλια!
Για τα μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια θα χρειαστείτε
- 450 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
- 225 γρ. βούτυρο
- 225 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κoυταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
- 75 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. καρύδια
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
- Σε μπεν μαρί λιώνετε τη μισή σοκολάτα με το βούτυρο.
- Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
- Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τον καφέ, να αφρατέψουν 3΄-4΄.
- Προσθέτετε την χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄.
- Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι, τα καρύδια και τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.
- Βουτυρώνετε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μία φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ.
- Αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 40΄.
- Αφήνετε να κρυώσει το γλυκό τουλάχιστον 1 ώρα (αλλιώς θα τρέχει το μείγμα υγρό).
Πηγή: argiro.gr
Διαφήμιση