Ζουμερά λαζάνια ογκρατέν!
Είτε έχετε μια ιδιαίτερη περίσταση, είτε σας αρέσουν τα λαζάνια, είτε απλά ψάχνετε κάτι φαντασμαγορικό για το τραπέζι, τα ζουμερά λαζάνια ογκρατέν είναι εγγυημένο ότι θα κάνουν πάταγο!
Και για μετά, μπορείς να δεις την υπέροχη μας για γλυκά λαζάνια με Nutella!
Ζουμερά λαζάνια ογκρατέν!
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τα λαζάνια ογκρατέν θα χρειαστείτε
- 500 γραμ. λαζάνια
- 8-10 φέτες μπέικον σε κομματάκια
- 200 γραμ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200 γραμ. τυρί έμενταλ τριμμένο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτάκι εβαπορέ μικρό
- 3 αυγά
- 5 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε ,στραγγίζετε και τσιγαρίζετε τα ζυμαρικά με 2 κουταλιές βούτυρο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με τις 3 κουταλιές βούτυρο.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκατ. περίπου .
Στρώνετε ωραία τα λαζάνια και από πάνω ρίχνετε ομοιόμορφα παντού το μπέικον με το βούτυρο.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα τυριά ,τα αυγά,το γάλα το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
Στρώνετε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά. Καλή όρεξη!
Πηγή: mageirikikaisintages