Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ζουμερό cheesecake με πραλίνα

Ένα απίστευτα νόστιμο και μαλακό cheesecake με πραλίνα! Είναι εξαιρετικά ζουμερό και θα το απολαύσετε σε κάθε μπουκιά.

Ζουμερό cheesecake με πραλίνα

cheesecake με πραλίνα
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
  • Μερίδες8

    Για το cheesecake με πραλίνα θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη βάση

    • 150 γρ. ‏μπισκότα digestive
    • 60 γρ. ‏βούτυρο αγελάδας, λιωμένο

    Υλικά για τη γέμιση

    • 250 γρ. ‏κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
    • 250 γρ. ‏πραλίνα (εννούμε το άλειμμα για το ψωμί που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ και όχι τη γαλλική πραλίνα που είναι μια κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια)
    • 300 γρ. ‏τυρί κρέμα
    • 4 (200 γρ.) ‏αυγά
    • 150 γρ. ‏άχνη ζάχαρη

    Εκτέλεση

    Για τη βάση

    1

    Τρίβετε τα μπισκότα στο μούλτι σε σκόνη, τα αδειάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο έως ότου βραχούν καλά και γίνει ένα μείγμα σαν άμμος.

    2

    Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί, ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Το απλώνετε πιέζοντάς το προς τα κάτω με την παλάμη σας.

    Για τη γέμιση

    3

    Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνετε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600W για μερικά λεπτά, προσέχοντας να μην καεί).

    4

    Ανακατεύετε πολύ καλά την πραλίνα με το τυρί κρέμα και τα ενσωματώνετε στη λιωμένη κουβερτούρα, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστή.

    5

    Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν. Σταματάτε το χτύπημα.

    6

    Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα της πραλίνας και ομογενοποιείτε ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

    7

    Αδειάζετε το μείγμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 40-45 λεπτά.

    8

    Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει μέσα σε αυτόν, ώστε να μην χάσει απότομα τον όγκο του και γίνουν ρωγμές στην επιφάνεια.

    Διαφήμιση

    5/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend