Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ζουμερό κέικ με σάλτσα μερέντας

Συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό κέικ σοκολάτας! Ζουμερό κέικ με σάλτσα μερέντας που θα αποτελέσει ένα τέλειο επιδόρπιο.

Για όσους νηστεύουν έχουμε συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με ταχίνι και για όσους προσέχουν και θέλουν κάτι πιο ελαφρύ η κατάλληλη συνταγή είναι το πανεύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα.

Ζουμερό κέικ με σάλτσα μερέντας

    • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
    • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 45 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για το κέικ με σάλτσα μερέντας θα χρειαστείτε

      Υλικά για το κέικ

      • 125 γρ. ‏Βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
      • 150 γρ. ‏ζάχαρη
      • 2 ‏αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
      • 80 γρ. ‏μαρμελάδα φρούτα του δάσους
      • 145 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
      • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
      • 70 γρ. ‏σκόνη κακάο
      • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
      • 250 ml ‏Γάλα

      Υλικά για τη σάλτσα μερέντας

      • 80 γρ. ‏μερέντα
      • 40 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα κακάο
      • 30 γρ. ‏βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
      • 120 ml ‏κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
      • 25 γρ. ‏ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, αν θέλετε η σάλτσα να είναι πιο γλυκιά)

      Εκτέλεση

      Για το κέικ

      1

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

      2

      Βουτυρώστε και αλευρώστε το στρογγυλό ταψί 20εκ. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο σε ένα μεσαίο μπολ.

      3

      Σε ένα μπολ χτυπήστε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη για 6 λεπτά μέχρι να είναι άσπρο και αφράτο.

      4

      Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και χτυπήστε για ένα λεπτό μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ομογενοποιηθούν.

      5

      Προσθέστε την μαρμελάδα και χτυπήστε για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

      6

      Προσθέστε τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το γάλα. Χτυπήστε για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

      7

      Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και απλώστε με μια σπάτουλα σιλικόνης να είναι ομοιόμορφο.

      8

      Ψήστε στο φούρνο στους 180 c στης αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή. Βγάλτε και αφήστε το κέικ να κρυώσει.

      Για την σάλτσα μερέντας

      9

      Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά την κρέμα, το βούτυρο μέχρι ζεσταθεί καλά.

      10

      Μην αφήνετε να βράσει. Σε ένα μπολ ρίξτε την σοκολάτα, την μερέντα.

      11

      Αδειάστε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

      12

      Αφήστε για 15 λεπτά μέχρι να είναι χλιαρό. Καλύψτε με την σάλτσα το κρύο κέικ και αφήστε για 30 λεπτά.

      13

      Είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

      Διαφήμιση

      κέικ με σάλτσα μερέντας

      Πηγή: sokolatomania.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend