Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ποιές τροφές πρέπει να τρώτε και ποιές όχι όταν είστε με άδειο στομάχι

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως προτιμούν τοστ με γαλοπούλα και τυρί, μια κούπα καφέ και ένα ποτήρι φυσικό χυμό για το πρωινό τους. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχουν τροφές που δεν είναι καλό να καταναλώνονται με κατανάλωση με άδειο στομάχι.

Παρακάτω θα δείτε μερικές τροφές που έχουμε κατατάξει σε κατάλληλες και μη για όταν έχετε άδειο στομάχι !

Τι δεν καταναλώνουμε όταν έχουμε άδειο στομάχι :

  1. Ζύμες (σφολιάτας, κουρού κοκ) Τροφές οι οποίες περιέχουν μαγιά ερεθίζουν το εσωτερικού του στομάχου και ενδέχεται να προκαλέσουν φούσκωμα.
  2. Γλυκά – Τρώγοντας ζάχαρη αυξάνονται τα επίπεδα ινσουλίνης και κατ επέκταση επιβαρύνεται πολύ το πάγκρεας το οποίο μόλις έχει αρχίσει να λειτουργεί.
  3. Γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά  – Αν φάτε γιαούρτι με άδειο στομάχι τότε το υδροχλωρικό οξύ που παράγεται στο στομάχι διαλύει τα βακτήρια του γαλακτικού οξέως.  Επομένως , τρώγοντας τα για πρωινό ωφελείτε ελάχιστα τον οργανισμό σας.
  4. Αχλάδια  – Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα αχλάδια μπορεί να διαταράξουν τις ευαίσθητες μεμβράνες βλεννογόνου του στομάχου.
  5. Ντομάτες – Περιέχουν υψηλά επίπεδα δεψικού οξέος το οποίο αυξάνει την οξύτητα του στομάχου , πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε έλκος.
  6. Αγγούρι και πράσινα λαχανικά – Τα ωμά λαχανικά είναι πλούσια σε αμινοξέα. Ωστόσο προκαλούν καούρες, φούσκωμα , κοιλιακούς πόνους ιδίως όταν καταναλώνονται με άδειο στομάχι.
  7. Μπανάνες – Η απότομη αύξηση του μαγνησίου στο αίμα από την κατανάλωση μπανάνας μπορεί να βλάψει την καρδιά σας.
  8. Μπαχαρικά – Τα μπαχαρικά προκαλούν ερεθισμό στον βλεννογόνου και αυξάνουν την παραγωγή οξέων στο στομάχι. Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές στο πεπτικό μας σύστημα.
  9. Εσπεριδοειδή – Πρόκειται για φρούτα πλούσια σε φρουτώδη οξέα. Αν καταναλωθούν με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσουν καούρες , γαστρίτιδες ακόμα και στομαχικά έλκη.

Τι μπορούμε να φάμε όταν έχουμε άδειο στομάχι :

  1. Βρώμη  – Δημιουργεί ένα προστατευτικό περίβλημα γύρω από τη μεμβράνη του στομαχιού εμποδίζοντας το υδροχλωρικό οξύ να βλάψει τα τοιχώματα του. Επιπλέον η βρώμη περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες που είναι ευεργετικές στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.
  2. Φαγόπυρο – Το φαγόπυρο διεγείρει το πεπτικό σύστημα και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης , σιδήρου και βιταμινών.
  3. Αυγά – Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι τα αυγά μπορούν να μειώσουν την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.
  4. Ξηροί καρποί – Βελτιώνουν τη λειτουργεία του πεπτικού συστήματος και συμβάλουν στη διατήρηση του pH του στομάχου σε φυσιολογικά επίπεδα.
  5. Μέλι – Βοηθάει στο να «ξυπνήσει» το σώμα σας εφοδιάζοντας το με ενέργεια και δύναμη. Επίσης αυξάνει την εγκεφαλική δραστηριότητα καθώς και τα επίπεδα της ορμόνης της χαράς , της σεροτονίνης.
  6. Μύρτιλα – Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη το να τρώτε μύρτιλα σε καθημερινή βάση βελτιώνει τη μνήμη , ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και τον μεταβολισμό ιδίως αν τα φάτε για πρωινό.
  7. Ψωμί ολικής αλέσεως χωρίς μαγιά – Οι υδατάνθρακες και άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο ψωμί είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Η καλύτερη στιγμή για να το φάτε είναι νωρίς το πρωί.

τροφές άδειο στομάχι

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend