Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πίτα πίτσα με ριγκατόνι !

Μόλις δοκιμάσετε αυτή τη πίτσα με μακαρόνι ριγκατόνι , με άπειρο τυρί και λαχταριστό πεπερόνι θα τα ξεχάσετε όλα !

TIP : Αξίζει και τη τελευταία θερμίδα !!!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό μαγειρεύετε τα rigatoni μέχρι να γίνουν al dente για 8′. Στραγγίζετε και τα ξεβγάζετε με κρύο νερό. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ , ρίχνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο κι ανακατεύετε. Προσθέστε 1/2 κούπα μοτσαρέλα και 1/4 της κούπας παρμεζάνα κι ανακατεύετε. Αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη ρικότα, το αυγό , το γάλα ,το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη.

Στήστε τη πίτα

  1. Με το υπόλοιπο λάδι και με ένα πινέλο λαδώνετε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Απλώνετε 1/4 της κούπας σάλτσα ντομάτας στον πάτο και στις άκρες της φόρμας. Βάζετε το ριγκατόνι κάθετα στη φόρμα (όρθια) μέχρι να καλύψετε τον πάτο.
  2. Περιχύνετε με κουτάλι το μείγμα ρικότας και με την πίσω μεριά του κουταλιού πιέζετε το μείγμα προς τα κάτω για να καλυφθούν τα μακαρόνια.
  3. Επαναλάβετε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και τη παρμεζάνα και στη συνέχεια με το πεπερόνι.
  4. Ψήνετε για 30 λεπτά και μετά ενεργοποιείτε τη ρύθμιση για ψήσιμο από την πάνω αντίσταση και το αφήνετε να ψηθεί μέχρι να βγάλει φυσαλίδες και να πάρει ένα χρυσό χρώμα για 2 λεπτά.

pita_pitsa_rigkatoni_

Πηγή : foodmaniacs

Με πληροφορίες και έμπνευση από: delish

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend