Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι – αμύγδαλο έτοιμο στο φούρνο μικροκυμάτων

Θέλετε ένα γλυκό αλλά ο χρόνος σας περιορίζει; Σας έχουμε τη λύση στις λιγούρες σας! Τέλειο σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι – αμύγδαλο το οποίο θα το φτιάξετε στο φούρνο μικροκυμάτων!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώστε ένα φορμάκι για κέικ (για φούρνο μικροκυμάτων) βάθους 7εκ. και διαστάσεων 8χ19 εκ. και τοποθετήστε λαδόκολλα στις άκρες τις.
  2. Αναμείξτε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλεύρι αμυγδάλου, το χυμό πορτοκάλι, το λάδι, το αυγό και το γάλα σε ένα μπολ. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και βάλτε τη στο φούρνο μικροκυμάτων στο μέγιστο (1000watt) για 6-7 λεπτά μέχρι η κορυφή να γίνει σταθερή.
  3. Ταυτόχρονα φτιάχνετε το σιρόπι πορτοκάλι. Αναμείξτε το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και 2 κ.σ. παγωμένο νερό σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Φέρτε το σε βρασμό ανακατεύοντάς το περιστασιακά και αφήστε το να σιγοβράσει για άλλα 2 λεπτά.
  4. Βγάλτε το κέικ σας από τη φόρμα, τοποθετήστε το σε μια σχάρα και περιχύστε το με το μισό σιρόπι. Κατόπιν τοποθετήστε το όπως είναι ζεστό σε ένα μεγάλο πιάτο – πιατέλα. Τελειώστε ρίχνοντας το υπόλοιπο σιρόπι και λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω.

σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι - αμύγδαλο

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: taste.com.au

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend