Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Φτερούγες κοτόπουλου γλασέ με μπαλσάμικο

Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το καλύτερο συνοδευτικό με παγωμένη μπύρα ενώ παρακαλουθείτε αγώνα ποδοσφαίρου ή για τα απογευματινά σας τσιμπολογήματα !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220ºC και τοποθετείτε μια σχάρα πάνω από ενα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τις φτερούγες κοτόπουλου, το ελαιόλαδο , το Ιταλικό μείγμα μπαχαρικών και αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε. Ανακατεύετε και κάνετε μαλάξεις στις φτερούγες ώστε να απορροφήσουν τα υλικά.
  2. Τοποθετείστε τις φτερούγες σας πάνω στην σχάρα και ψήστε ώστε να γίνουν «χρυσές» και τραγανές για 55 λεπτά με 1 ώρα.
  3. Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι φέρνετε σε βρασμό το μπαλσάμικο, το μέλι και το σκόρδο.
  4. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να έχετε μια πηχτή σάλτσα.
  5. Μεταφέρετε τις ψημένες σας φτερούγες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τις με την σάλτσα. Σιγουρευτείτε να καλυφθούν πλήρως από τη σάλτσα. Επανατοποθετείτε τις φτερούγες στη σχάρα και ψήνετε στη ρύθμιση του grill για 5 λεπτά ώστε οι φτερούγες σας να καραμελώσουν.
  6. Τέλος σερβίρετε και συνοδεύετε με παγωμένη μπύρα και σος της επιλογής σας.

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: delish.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend