Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Φτερούγες κοτόπουλου γλασέ με μπαλσάμικο

Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το καλύτερο συνοδευτικό με παγωμένη μπύρα ενώ παρακαλουθείτε αγώνα ποδοσφαίρου ή για τα απογευματινά σας τσιμπολογήματα !

Για τις φτερούγες θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό περίπου ‏φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ‏ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
  • ‏αλάτι, φρέσκο πιπέρι
  • 1 + 1/4 του φλ. ‏ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ‏μέλι
  • 3 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220ºC και τοποθετείτε μια σχάρα πάνω από ενα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τις φτερούγες κοτόπουλου, το ελαιόλαδο , το Ιταλικό μείγμα μπαχαρικών και αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε. Ανακατεύετε και κάνετε μαλάξεις στις φτερούγες ώστε να απορροφήσουν τα υλικά.
  2. Τοποθετείστε τις φτερούγες σας πάνω στην σχάρα και ψήστε ώστε να γίνουν «χρυσές» και τραγανές για 55 λεπτά με 1 ώρα.
  3. Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι φέρνετε σε βρασμό το μπαλσάμικο, το μέλι και το σκόρδο.
  4. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να έχετε μια πηχτή σάλτσα.
  5. Μεταφέρετε τις ψημένες σας φτερούγες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τις με την σάλτσα. Σιγουρευτείτε να καλυφθούν πλήρως από τη σάλτσα. Επανατοποθετείτε τις φτερούγες στη σχάρα και ψήνετε στη ρύθμιση του grill για 5 λεπτά ώστε οι φτερούγες σας να καραμελώσουν.
  6. Τέλος σερβίρετε και συνοδεύετε με παγωμένη μπύρα και σος της επιλογής σας.

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: delish.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend