Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γλυκό κανταΐφι με λευκή σοκολάτα

Το κλασικό αγαπημένο γλυκό κανταΐφι, σε μια κάπως διαφορετική συνταγή με επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Η λευκή σοκολάτα που περιχύνεται πάνω του, πραγματικά το απογειώνει!

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

[ingredients4]

Εκτέλεση

  1. Ξεμπλέκετε το κανταΐφι και το στρώνετε σε φόρμα που αφαιρείται το στεφάνι, χωρίς να το πατικώσετε υπερβολικά.
  2. Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και ραντίζετε με το βούτυρο. Ψήνετε στους 150-160 βαθμούς περίπου 30-40 λεπτά.
  3. Θέλετε να γίνει τραγανό και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  4. Όταν το βγάλετε από το φούρνο το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και βάζετε να γίνει το σιρόπι. Το βράζετε να δέσει αρκετά.
  5. Βγάζετε το στεφάνι από τη φόρμα, αφαιρείτε τον πάτο, ξανακλείνετε το στεφάνι και το βάζετε στην πιατέλα που θα φτιάξετε το γλυκό.
  6. Βάζετε μέσα τη βάση κανταΐφι που φτιάξατε.
  7. Ρίχνετε σταδιακά το σιρόπι, να το απορροφά λίγο – λίγο, χωρίς όμως να κολυμπήσει.
  8. Θέλετε να μείνουν τραγανά σημεία, όχι να μουλιάσει σαν τα σιροπιαστά των ζαχαροπλαστείων.
  9. Αφήνετε πάλι στην άκρη να τραβήξει και βάζετε να κάνετε την κρέμα. Αν τρέξει σιρόπι στην πιατέλα το σκουπίζετε.
  10. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού από την κρέμα γάλακτος.
  11. Αναμειγνύετε καλά, κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη μουλιασμένη ζελατίνη, ανακατεύετε, ρίχνετε και τη μαστίχα και αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
  12. Χτυπάτε το μασκαρπόνε να αφρατέψει και προσθέτετε τη σοκολάτα.
  13. Τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί.
  14. Στρώνετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι,και την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, σχεδόν όλη τη νύχτα.

kantaifi_me_leuki_sokolata

Πηγή: newsbeast.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend