Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σπιτική καρυδόπιτα με παγωτό

Εξαιρετικά εύκολη συνταγή για μια απολαστική, σιροπιαστή καρυδόπιτα που συνοδεύεται με παγωτό της αρεσκείας σας!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά και ασπρίσουν. Σταματάτε το χτύπημα.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ρίχνετε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ. Στη συνέχεια ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και λίγα-λίγα τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύετε ξανά.
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. ή χρησιμοποιείτε ένα χαμηλό τσέρκι (αυτό θα το τοποθετήσουμε προηγουμένως πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα).
  4. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για περίπου 45 λεπτά. Περίπου 15 λεπτά πριν βγάλετε από το φούρνο ετοιμάζετε και το σιρόπι, γιατί πρέπει και τα δύο να είναι ζεστά όταν θα σιροπιάσετε.

Για το σιρόπι

  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για 5 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και με μια κουτάλα το ρίχνουμε λίγο-λίγο πάνω στην καρυδόπιτα μόλις την βγάλετε από το φούρνο.
  3. Αφήνετε να κρυώσει, την ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και τη σερβίρετε με μπάλες παγωτού από πάνω.

Συμβουλή: Η γλυκόζη είναι ένα διάφανο παχύρρευστο σιρόπι από καλαμπόκι που χρησιμοποιείται στα σιροπιαστά γιατί βοηθάει να μην ζαχαρώσουν.

καρυδόπιτα με παγωτό

Συνταγή για καρυδόπιτα

Πηγή: steliosparliaros.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend