Απολαυστική και Νηστίσιμη Ταχινόπιτα Συνταγή
Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή για απολαυστική και νηστίσιμη ταχινόπιτα, ένα γλυκό που είναι ιδανικό για τις μέρες νηστείας, νοστιμότατο και λαχταριστό!
Απολαυστική και Νηστίσιμη Ταχινόπιτα Συνταγή
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 5 Λεπτά
- Μερίδες36 κομμάτια
Για την ταχινόπιτα θα χρειαστείτε
Υλικά για την ταχινόπιτα
- 250 γρ. ταχίνι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόα
- 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. κανέλα
- 250 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
- 125 γρ. χρυσές σταφίδες
- 250ml χυμός πορτοκαλιού
Υλικά για την επικάλυψη
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπήστε σε ένα μεγάλο μπολ το ταχίνι με ένα ηλεκτρικό μίξερ.
Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη.
Ανακατέψτε το κονιάκ και τη μαγειρική σόδα και προσθέστε τα στο μείγμα με το ταχίνι.
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι με την κανέλα και ανακατέψτε τα μαζί με τα καρύδια και τις σταφίδες.
Σταδιακά προσθέτετε εναλλάξ το μείγμα αλευριού και το χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα με το ταχίνι. Ανακατέψτε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Σε αυτό το σημείο, ίσως, χρειαστεί να προσθέσετε νερό ή περισσότερο αλεύρι για να αποκτήσει η πίτα τη σωστή πυκνότητα.
Βουτυρώστε ένα ταψί 22×30 και καλύψτε τον πάτο του με βουτυρωμένη λαδόκολλα.
Ρίξτε το μείγμα και απλώστε το ομοιόμορφα.
Ψήστε τη ταχινόπιτα για 45 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Αφήστε την ταχινόπιτα να κρυώσει στο ταψί.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κόψτε την πίτα όταν έχει κρυώσει τελείως.
Σερβίρετε κι απολαύστε!
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: mygreekfoodrecipes.com