Γρήγορο καλτσόνε σοκολάτας με μπανάνα
Υπέροχη και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε στα γρήγορα ένα γλυκό καλτσόνε σοκολάτας με μπανάνα από τον Άκη Πετρετζίκη. Μια υπέροχη λιχουδιά που θα λατρέψετε!
Θέλεις περισσότερες συνταγές από τον Άκη; Έχουμε τις καλύτερες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη εδώ!
Γρήγορο καλτσόνε σοκολάτας με μπανάνα
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος25 Λεπτά
- Μερίδες2
Για το καλτσόνε σοκολάτας θα χρειαστείτε
- 4 φύλλα κρούστας
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού της επιλογής σας
- 2 μπανάνες
- 8 μπισκότα βουτύρου
- 40 γρ. γάλα για άλειμμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και αφήνετε στην άκρη.
Στον πάγκο εργασίας τοποθετείτε 1 φύλλο κρούστας (από την στιγμή που ανοίξετε το φύλλο πρέπει να είμαστε γρήγοροι για να μην ξεραθούν τα φύλλα).
Με ένα πινέλο το πασπαλίζετε με βούτυρο και ρίχνετε 1 πρέζα καστανή ζάχαρη.
Σκεπάζετε με ένα φύλλο ακόμα και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Δεν πασπαλίζετε βούτυρο και ζάχαρη στο τελευταίο φύλλο.
Στην συνέχεια κόβετε τα φύλλα στα 4, σε σταυρό, ώστε να έχουμε 4 μικρά παραλληλόγραμμα.
Με ένα κουτάλι τοποθετείτε 50 γρ. πραλίνα στο κέντρο του παραλληλόγραμμου.
Κόβετε τη ½ μπανάνα σε φέτες και τη βάζετε πάνω από την πραλίνα.
Σπάτε με τα χέρια μας από 2 μπισκότα και τα ρίχνετε πάνω από τις μπανάνες.
Αλείφετε με το γάλα το φύλλο περιμετρικά και το διπλώνετε διαγώνια.
Τέλος, κλείνετε τις άκρες της ζύμης γυρνώντας προς την εσωτερική πλευρά ώστε να σχεδιάσουμε ένα καλτσόνε.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 παραλληλόγραμμα.
Τοποθετείτε τα καλτσόνε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφετε με το υπόλοιπο γάλα και πασπαλίζετε με λίγο ακόμα καστανή ζάχαρη.
Ψήνετε για 15 λεπτά.
Βγάζετε από τον φούρνο και σερβίρετε.
Πηγή: akispetretzikis.com