Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Νηστίσιμες γαρίδες σαγανάκι

Η γαρίδες σαγανάκι είναι κλασική επιλογή για το νηστίσιμο τραπέζι καθώς έχουν πλούσια και ταυτόχρονα ελαφριά γεύση!

Νηστίσιμες γαρίδες σαγανάκι

γαρίδες σαγανάκι
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για τις γαρίδες σαγανάκι θα χρειαστείτε:

    • 1.200 γρ. γαρίδες μεγάλες (Νο 3), καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι (αφήνετε το κεφάλι και την ουρά)
    • 40 ml ελαιόλαδο, ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
    • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    • Τα φύλλα από 10 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα

    Υλικά για την σάλτσα

    • 90 ml ελαιόλαδο
    • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
    • 1 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες
    • 90 ml ούζο
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για ½ λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.

    2

    Ρίχνετε τις ντομάτες, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    3

    Παράλληλα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και απλώνετε τις γαρίδες σε ταψί, κατά προτίμηση πυρέξ, όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.

    4

    Αλείφετε τις γαρίδες με το λάδι και το σουσάμι και τις αλατοπιπερώνετε. Σκορπίζετε ομοιόμορφα τη φέτα και το δυόσμο, περιχύνετε με τη σάλτσα και ψήνετε για 8 – 10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.

    5

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε την φέτα με ένα υποκατάστατο τυριού αν νηστεύετε.

    Διαφήμιση

    γαρίδες σαγανάκι

    Με πληροφορίες από gastronomos

    5/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend