Νηστίσιμες γαρίδες σαγανάκι
Η γαρίδες σαγανάκι είναι κλασική επιλογή για το νηστίσιμο τραπέζι καθώς έχουν πλούσια και ταυτόχρονα ελαφριά γεύση!
Νηστίσιμες γαρίδες σαγανάκι
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες6
Για τις γαρίδες σαγανάκι θα χρειαστείτε:
- 1.200 γρ. γαρίδες μεγάλες (Νο 3), καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι (αφήνετε το κεφάλι και την ουρά)
- 40 ml ελαιόλαδο, ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Τα φύλλα από 10 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
Υλικά για την σάλτσα
- 90 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 90 ml ούζο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για ½ λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
Ρίχνετε τις ντομάτες, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και απλώνετε τις γαρίδες σε ταψί, κατά προτίμηση πυρέξ, όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
Αλείφετε τις γαρίδες με το λάδι και το σουσάμι και τις αλατοπιπερώνετε. Σκορπίζετε ομοιόμορφα τη φέτα και το δυόσμο, περιχύνετε με τη σάλτσα και ψήνετε για 8 – 10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την φέτα με ένα υποκατάστατο τυριού αν νηστεύετε.
Με πληροφορίες από gastronomos